Reikės:
Bekvapė želatina 2 pakeliai
Pienas 1 puodelis
Cukrus 1 puodelis
Grietinė 450 ml
Grietinėlė (riebi) 500 ml
Juodasis šokoladas 200 g
Uogos pagal skonį
Gaminimas:
* Į pieną suberkite želatiną ir kaitinant maišykite kol želatina ištirps (pienas negali užvirti, geriau išlaikyti pastoviai stipriai šiltą). Pieną palikite atvėsti.
* Grietinėlę išplakite su cukrumi iki standžių putų. Sudėkite riebią grietinę ir išplakite. Supilkite šaltą pieną ir išplakite.
* Masę sudėkite į pyrago kepimo formą, nuimamais kraštais (dugną ištieskite kepimo popieriumi - bus paprasčiau išimti).
* Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol gerai sustings.
* Sustingusį paukščių pieną išimkite iš formos ir padėkite ant lygios didelės lėkštės ar torto padėklo.
* Šokoladą išlydykite ir palikite atvėsti. Jis turi būti pakankamai vėsus, bet dar šiek tiek skystas. Užpilkite ant torto, išlyginkite ir padėkite į šaldytuvą dar 30 minučių.
* Viršų galite papuošti turimomis uogomis.