Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič teigia, kad joks šventinis stalas neįsivaizduojamas be deserto, kuris gali suteikti naujų skonio pojūčių ir tapti pagrindine šventės puošmena.
„Naujųjų metų desertai turi būti ne tik skanūs, gražūs ir lengvai pagaminami, bet ir originalūs. Juk šią dieną žmonės tikisi kažko neįprasto, tad norint nustebinti svečius, reikia pasitelkti visą kūrybiškumą arba eiti šiek tiek paprastesniu keliu – prikelti senus receptus naujam gyvenimui“, – sako prekybos tinklo kepyklų vadovė ir pateikia desertų, kuriuos tiesiog privalu pasigaminti per Naujuosius metus, receptus.
Naminiai „Rafaelo“ saldainiai
Jums reikės:
- 100 g baltojo šokolado
- 50 g kokoso drožlių
- saujelės migdolų
- vaflių lakštų
Gaminimas:
- Migdolus užliekite vandeniu ir palikite 20 minučių.
- Vaflių lakštus įvyniokite į maistinę plėvelę ir sutrinkite į mažus trupinėlius. Tuomet ištirpinkite baltąjį šokoladą – dubenėlį su juo uždėkite ant puodo ir kaitinkite iki tol, kol šokoladas suskystės.
- Maždaug du trečdalius ištirpinto šokolado sumaišykite kartu su keliais šaukštais vaflių trupinių.
- Tuomet imkite gabalėlį šokolado-vaflių masės ir formuokite rutuliukus. Į jų vidų įdėkite migdolo riešutą be luobelės. Tai reikia daryti itin greitai, nes šokoladas per visą šį laiką turi išlikti karštas.
- Pagamintus rutuliukus pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Vėliau juos išimkite ir pamirkykite likusiame skystame šokolade bei apvoliokite kokoso drožlėse.