Štai trys rudeniški receptai.
Ši sriuba žavi tuo, kad ją yra lengva pagaminti, o kitą dieną ji netgi tampa dar skanesnė, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai. Visus ingredientus tereikia pakepti orkaitėje, vėliau sumalti bei pavirti, užpylus vištienos sultinio. Tuomet belieka pagardinti keptos duonos kubeliais bei šaukštu grietinėlės ir sėsti prie stalo.
Kelioms sočioms porcijoms jums prireiks:
moliūgo,
vieno didelio svogūno,
kelių česnako skiltelių,
vištienos krūtinėlės sultiniui, poros salierų stiebų,
pieno arba grietinėlės pagardinimui
ir poros riekių juodos duonos arba batono.
Beje, sultiniui naudotą vištieną vėliau galėsite panaudoti ir kitam patiekalui.
Patarimas: pieną ar grietinę dėkite tik prieš pat valgant. Taip sriubos likutis galės ilgiau būti šaldytuve!
Nors dažnam karšti sumuštiniai gali asocijuotis su kaloringu maistu, tačiau pasitelkę fantaziją, galime turėti sveikuolišką puotą per dešimt minučių.
Šis patiekalas yra puiki galimybė sunaudoti šaldytuve esančius maisto likučius, nes su duona ir sūriu – viskas tinka. Šį kartą pasirinkome:
batoną,
nuo moliūgų sriubos likusią vištienos krūtinėlę,
varškės kremą su džiovintais pomidorais,
tarkuoto sūrio kepimui,
pomidorą (arba kelis mažesnius).
Batono riekeles dedame ant kepimo popieriaus, dengiame jas varškės kremu, pomidoru ar keliais pomidorų padažo potėpiais.
Vištienos krūtinėlę suplėšome ir dedame ant ruošiamo sumuštinio, viską pagardiname sūriu ir tuomet kepame apie 10 minučių įkaitintoje orkaitėje. Ir štai – lengva, greita ir soti vakarienė ant jūsų stalo.
Patarimas: varškės kremas yra lengvesnė ir baltymų gausi majonezo alternatyva. Prieš gaminant šiuos karštus sumuštinius, rekomenduojama peržiūrėti šaldytuvo turinį, nes tai puiki galimybė sunaudoti jau turimus sūrio, dešros ar įvairių padažų likučius.
Šis patiekalas yra tikras išsigelbėjimas skubantiems, tačiau gardžiai vakarieniauti mėgstantiems žmonėms. Jo pagrindą sudaro makaronai, sūris, pomidorų padažas arba smulkinti pomidorai ir mėgstamas sultinys. Visa kita – jūsų fantazijos bei šaldytuvo lentynų klausimas.
Ištraukiame, pažiūrime ar pakankamai išvirę (pervirti nepatariama), gausiai dedame fermentinio sūrio r po kelių minučių jau galime ragauti. Tokia tikrai soti, gardi ir nebrangi vakarienė keliems asmenims kainuos vos kelis eurus.
Patarimas: šis receptas gali būti papildomai gardinamas ir mėsa, ir žuvimi, tad tai taip pat puiki proga sunaudoti šaldytuvo likučius bei paįvairinti patiekalą.