Duonos kepėjai tikina, kad skrebučiai – populiarėjanti tendencija: „Instagram“ socialinis tinklas mirga nuo gausybės įvairiausių skrebučių nuotraukų, o daugelis madingiausių restoranų siūlo skrebučius su įvairiausiais pagardais ir priedais savo vėlyvųjų pusryčių meniu. Vienaip ar kitaip, šiuos skrebučius dažniausiai vainikuoja kiaušiniai.
„Duonos skrebučių populiarumas auga – tai atsispindi ir forminės kvietinės duonos pardavimuose. Šią tendenciją formuoja populiarėjanti pusryčių kultūra – jiems mes skiriame kur kas daugiau dėmesio ir laiko. Savaitgalio pusryčių metu leidžiame sau pasimėgauti maistu, o jo gamybai labai dažnai renkamės duoną, kurios ieškome sodresnio skonio, puresnės tekstūros ir išsiskiriančios traškumu. Tokiomis savybėmis pasižymi populiarėjanti ir prancūziškos virtuvės įkvėpta, mūsų gaminama „brioche“ forminė duona, kurios paslaptis – gamyboje naudojamas sviestas“, – teigia „Fazer Bakery Baltic“, atstovaujančios „Gardėsio“ prekinį ženklą, rinkodaros ir komunikacijos vadovė Indrė Švelnytė.
Kiaušinio ir skrebučio derinio sėkmė slypi tekstūroje – išorėje traškus, o viduje minkštas duonos skrebutis tiesiog prašosi sodraus kiaušinio ant viršaus. Šią tendenciją paveikė ir prieš dvejus metus visame pasaulyje išpopuliarėję skrebučiai su avokadu. Tai fenomenas, kuris padarė didžiulę įtaką skrebučių vartojimo kultūrai ir jos sugrįžimui.
Kita vertus, duonos skrebutis – tai ingredientas, kuris daugelyje pasaulio virtuvių vienokiu ar kitokiu formatu yra derinamas su kiaušiniais: nuo tradiciškojo prancūziško skrebučio iki sumuštinio su viduryje išpjautu apskritimu ir keptu kiaušiniu (angl. egg in a nest). Kiaušinis papildo skrebutį baltymais, spalvomis ir sodriu skoniu.
Išbandykite tris skirtingus skrebučio ir kiaušinių derinius savo ilgiems ir lėtiems savaitgalio pusryčiams.