17
Kitas

Lašiša švediškai

„Man Kūčios visada yra apie tradicijas, o Kalėdos – apie naujus skonius ir kulinarinius atradimus, tad planuodama kalėdinį meniu ieškau naujų ir įdomesnių, neretai kitų šalių kalėdinių patiekalų receptų. Į šį procesą pasijungia ir visa šeima, ypač vaikai, tad šventinis stalas visada būna naujas ir nepabostantis.

Šįkart dalinuosi išbandytais ir pasiteisinusiais receptas iš mano kalėdinių meniu“, – sako maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė.

Tortas „Medutis“ su apelsinų džemu

Tortas „Medutis“ su apelsinų džemu

Reikės:

Biskvitams:

  • 700 g miltų

  • 250 g medaus

  • 200 g sviesto

  • 1,5 šaukšto meduolių prieskonių

  • 200 g baltojo cukraus

  • 2 šaukštų grietinės

  • 2 kiaušinių

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • Druskos

  • Juodos arbatos lakštų sulaistymui

Kremui:

  • 400 g grietinėlės 36% riebumo

  • 400 g grietinės 30% riebumo

  • 100 g cukraus

  • 300 g apelsinų džemo

  • Vanilinio cukraus

  • 1 apelsino nutarkuotų žievelių

  • 1 apelsino sulčių

Papuošimui:

  • Imbierinių sausainių

  • Trupinių

Gaminimas:

Torto lakštų kepimas

  • Pasiruošikite garų vonelę (ant puodo su vandeniu statykite dubenį taip kad neliestų vandens) Į dubenį sudėkite sviestą, medų ir cukrų ir kaitinkite kol viskas ištirps. Leiskite kiek pravėsti.

  • Kiaušinius išmaišykite su grietine.

  • Miltus sumaišyte su kepimo milteliais ir cinamonu.

  • Į truputį atvėsusį medaus mišinį supilkite kiaušinių masę ir išmaišykite.

  • Įsijojokite miltus. Masė gausis gan skysta. Padalinkite ją į 2 dalis. Situacija pasikeis kai ji pabus šaldytuve 4-6h (geriausiai per naktį) ir taps tinkama kočiojimui.

  • Kočiojimo paviršių pasibarstykite miltais. Ir iškočiokite pasiruoštos formos dydžio kuo plonesnius blynus. Man 26cm formai gaunasi 10 blynų. Apipjautus kraštus taip pat iškepkite, juos panaudosime trupiniams torto papuošimui.

  • Gautus blynus po vieną kepame kepimo skardoje išklotoje kepimo popieriumi. 180 °C įkaitintoje orkaitėje 8–10 minučių.

  • Užplikome arbatą.

Paruoškite kremą

  • Į didelį dubenį sudėkite visus kremui skirtus ingredientus. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite tirštą, standžios tekstūros kremą.

Torto surinkimas

  • Pasiruoškite atsegamą torto formą.

  • Kiekevieną lakštą aptepkite arbata, apelsinų džemu, ant viršaus tolygiai paskleiskite dalį kremo. Dėkite antrąjį biskvito lakštą, lengvai paspauskite delnais. Vėl aptepkite arbata,apelsinų džemu ir užpilkite kremu. Taip susluoksniuokite visus lakštus.

  • Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite bent per naktš. Kuo ilgiau stovės šaldytuve tuo bus skanesnis.

Papuošimas

  • Nuimkite formos žiedą. Tortą apdėkite trupiniais, papuoškite sausainiais.

17
Kitas

Lašiša švediškai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją