Pusryčiai man yra svarbiausias dienos maistas, kadangi kasryt valgome visa šeima kartu, tad visi pasikrauname ir emociškai, ir pasiruošiame dienos darbams. Pusryčiaudami pabendraujame, aptariame dieną ir po dienos darbų vėl susitinkame vakare“, – apie šeimos įpročius atsiųstame pranešime pasakojo krepšininko L. Kleizos žmona Agneta.

Jau kelerius metus intensyviai sveika gyvensena besidominti moteris ypač didelį dėmesį teikia sportui ir visavertei mitybai. „Pusryčiaudami visuomet pavalgome sočiai, nes būna tokių dienų, kad visur leki ir per dieną ne visada pavyksta laiku pavalgyti pietus. Todėl mums pusryčiai yra energijos šaltinis ir būtinas užtaisas visai dienai“, – įsitikinusi Agneta.

A. ir L. Kleizų pusryčiai

Neseniai Vilniuje jaunystės, grožio ir sveikatos namus „Molecule“ įkūrusi moteris pasakoja, kad pradėjusi nuosavą verslą ji ne tik atrado begalę veiksmingų ir svarbiausia – natūralių vitaminų, maisto papildų, bet ir tikrą „supermaistą“. Tai įvairios košės, granola ir sveikuoliški pabarstukai. Būtent košes ir granolą Kleizų šeima dažniausiai renkasi pusryčiams.

A. ir L. Kleizų pusryčiai

„Mūsų šeima dažniausiai rytais valgo košes arba granolą. Ypač vasarą, nes pusryčių patiekalus labai skanu pagardinti šviežiomis uogomis ir vaisiais. Man ypač svarbu, kad produktai būtų švieži. Itin dažnai renkamės ekologišką avižų košę. Valgome skaldytas avižas, nes jos yra lengviau virškinamos.

A. Kleizienė

Jas verdu kartu su avižų pienu: užkaitinu pieną ir palieku košę brinkti. Galiausiai įberiu burokėlių, linų sėmenų, riešutų pabarstukų ir pagardinu uogomis. Šie priedai papildomai praturtina košę, – pusryčių receptu dalijasi L. Kleizienė. – Linas pusryčiams renkasi granolą su ožerskio uogomis, anakardžio riešutais ir citrinomis. O aš pusryčiaudama valgau granolą su daigintais grikiais, džiovintomis cukinijomis ir vynuogėmis, kakava. Tiek savo, tiek Lino granolą visuomet praturtinu šalto spaudimo gerųjų augalinių omega riebalų mišiniu – keturiomis augalinėmis omegomis, paskaninu natūraliu jogurtu, vaisiais, uogomis, įvairiomis sėklomis. Košių ir granolos pagardus siūlau rinktis pagal sezoną. Žiemą galima netgi morką ar obuolį įsitarkuoti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)