2 porcijoms reikės:
- 400 ml. migdolų pieno. Tinka ir kitas mėgstamas augalinis arba karvės pienas
- 1 a.š. medaus. Veganiškai versijai – klevų sirupo
- 1 cinamono lazdelės
- Kelių gvazdikėlių
- 1/2 a.š. malto cinamono
- 1/2 a.š. malto imbiero
- 1/4 a.š. malto kardamono
- Žiupsnelio maltos vanilės (nebūtina)
- 2 pakelių kokybiškos juodosios arbatos
Gaminame:
1. Į puodą pilame pieną, dedame medų ir visus prieskonius.
2. Kai pienas užverda, sumažiname ugnį, ir verdame 2 minutes.
3. Patraukiame puodą nuo ugnies, dedame arbatos pakelius (galima naudoti ir palaidą juodąją arbatą, tik svarbu rinkitės kokybišką). Leidžiame pastovėti kelias minutes.
4. Perkošiame gėrimą per sietelį.
5. Galima gerti taip paruoštą, o jei dar turite kaip suplakti pieno putą – taip ir padarykite ir dėkite jos ant gėrimo viršaus.