Migdolų pienas

22 straipsnių

Migdolų pienas – gėrimas, gaminamas iš vandenyje sumaltų migdolų. Naudojamas kaip pieno pakaitalas, populiarus veganiškoje arba pienui alergiškų žmonių mityboje. Nuo seno vartojamas Artimuosiuose Rytuose ir Vakarų Europoje.

Sporto mitybos specialistė, socialinio tinklalapio „Kuras Kūnui“ autorė Emilija Miliauskė

Kas sakė, kad blynai gyvenantiems sveikai ir visais būdais bandantiems išvengti baltų kvietinių miltų ir cukraus, turi būti lyg sąžinės priekaištas? Šis receptas puikiai įrodo, kad blynus valgyti gali būti sveika!

Kristina Pišniukaitė

Tai oficialu – Chai Latte yra mano nauja meilė! Tai kreminės tekstūros, labai aromatingas pieno ir juodosios arbatos gėrimas. Mano nuomone – puiki alternatyva dar vienam kavos puodeliui. Skonį gana sunku apibūdinti, nežinodami sunkiai atspėtumėte, kad tai arbatos gėrimas. Būtinai išbandykite, pažadu...

Aida Žemaitytė

Iš augalų išgautas pienas – puikus gyvulinės kilmės pieno pakaitalas. Jis ypač tinka žmonėms, kurių organizmas netoleruoja laktozės, taip pat – vegetarams ir veganams. Augalinis pienas tiks ir norintiems sumažinti gyvulinės kilmės produktų kiekį racione, o jei esate balintos kavos mėgėjas, turbūt ži...

Europos Sąjungos Teisingumo Teismas priėmė sprendimą, kuriame nurodė, jog augalinės kilmės produktai negali būti žymimi gyvulinės kilmės produktų pavadinimais. Nuo šiol migdolų ar sojų pieno nebebus galima vadinti pienu. Apie pokyčius pasakoja Erikas Saukalas, advokatų profesinės bendrijos „Žabolien...