Internete pasirodė melagingų pranešimų, kad sparčiai populiarėjantis migdolų gėrimas, kuris įprastai vadinamas migdolu pienu, yra nesveikas.
Migdolų pienas
22 straipsnių
Migdolų pienas – gėrimas, gaminamas iš vandenyje sumaltų migdolų. Naudojamas kaip pieno pakaitalas, populiarus veganiškoje arba pienui alergiškų žmonių mityboje. Nuo seno vartojamas Artimuosiuose Rytuose ir Vakarų Europoje.
Makaronai su moliūgu ir augaliniu sūriu gali tapti greitais ir skaniais pietumis. Siūlome iš anksto pasiruošti moliūgų tyrę bei iš ryto užmerkti anakardžių riešutus.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi blynų su lašiša ir ikrais receptu.
Kas sakė, kad blynai gyvenantiems sveikai ir visais būdais bandantiems išvengti baltų kvietinių miltų ir cukraus, turi būti lyg sąžinės priekaištas? Šis receptas puikiai įrodo, kad blynus valgyti gali būti sveika!
Tai oficialu – Chai Latte yra mano nauja meilė! Tai kreminės tekstūros, labai aromatingas pieno ir juodosios arbatos gėrimas. Mano nuomone – puiki alternatyva dar vienam kavos puodeliui. Skonį gana sunku apibūdinti, nežinodami sunkiai atspėtumėte, kad tai arbatos gėrimas. Būtinai išbandykite, pažadu...
Iš augalų išgautas pienas – puikus gyvulinės kilmės pieno pakaitalas. Jis ypač tinka žmonėms, kurių organizmas netoleruoja laktozės, taip pat – vegetarams ir veganams. Augalinis pienas tiks ir norintiems sumažinti gyvulinės kilmės produktų kiekį racione, o jei esate balintos kavos mėgėjas, turbūt ži...
Migdolų pienas visame pasaulyje tapo vienu populiariausių augalinių pienų. Ir netgi turint galvoje kitas alternatyvas – anakardžių, kokosų, kanapių pieną ar kt., būtent migdolų pienas yra visų numylėtinis. Tačiau ar jis nusipelno tokio dėmesio?
Mėlynės nuo seno giriamos kaip vienos sveikatai naudingiausių uogų. Jose esantys antioksidantai lėtina organizmo senėjimo procesus, mažina riziką susirgti onkologinėmis ligomis. Mėlynės gerina regėjimą ir padeda stiprinti imunitetą. Kuo uogos labiau prinokusios, tuo daugiau naudingųjų savybių jos tu...
Europos Sąjungos Teisingumo Teismas priėmė sprendimą, kuriame nurodė, jog augalinės kilmės produktai negali būti žymimi gyvulinės kilmės produktų pavadinimais. Nuo šiol migdolų ar sojų pieno nebebus galima vadinti pienu. Apie pokyčius pasakoja Erikas Saukalas, advokatų profesinės bendrijos „Žabolien...
Tradicinė itališka panakota gaminama iš riebios grietinėlės, bet norint gaminti ne taip riebiai, ją galima keisti paprastu arba augaliniu pienu. Labai skanu panakotą ruošti su migdolų pienu ir patiekti su miško uogomis.
Nors kiekvienoje parduotuvėje galima įsigyti skirtingų rūšių augalinio pieno: migdolų, sojų, avižų, kokosų, bet pagamintas namuose jam nė iš tolo neprilygsta. Labiau panagrinėję pramoninio migdolų pieno etiketę nustebsite pamatę, kad migdolai jame sudaro vos kelis procentus, o ilgas kitų sudedamųjų ...
Pieno pramonė be atodairos kovoja su migdolų, sojos ir ryžių pieną kaip alternatyvius produktus siūlančiais tiekėjais. Pieno perdirbėjai tvirtina, kad minėtus ne gyvulinės kilmės gėrimus reklamuojančios bendrovės pakaitą bando prakišti kaip autentišką, natūralų produktą.