1. Kai Antrojo pasaulinio karo metais Anglijoje buvo normuojamas maistas, bananus... gamino. Juos gamindavo iš virtų ropių masės, cukraus ir bananų skonio suteikiančio prieskonio.

2. Ledinukus išrado netyčia. 1905 m. žiemą 11 m. berniukas Frankas Eppersonas paliko saldų gėrimą su mediniu pagaliuku lauke. Ryte jis rado gėrimą sušalusį. Šiuo atradimu jis pasidalijo su draugais, vėliau gamino savo vaikams. 1923 m. jis užpatentavo savo išradimą (angl. ledinukai ant pagaliuko vadinasi „Popsicle“.)

3. JAV prezidentas Richardas Nixonas uždraudė tiekti sriubą per oficialias vakarienes, nes, anot saugumo pareigūno Rogerio Morriso, beveik visada ja apsipildavo.

4. Garsųjį posakį „Vienas obuolys per dieną sveiką padaro kiekvieną“ sugalvojo Benjaminas Franklinas (18 a. gyvenęs amerikiečių eruditas). Kai jis gyveno užsienyje, prašydavo žmonos statinėmis siųsti jam buolių.

5. Žuvis ypač dera su citrina. Iš tiesų šis derinys atsirado dar viduramžiais – tada tikėta, kad citrinos sultys ištirpina mažas ašakas, kurios gal būti netyčia praryjamos.

6. Pasak etiopų legendos, kofeino poveikis atrastas pastebėjus, kad ožkos, užkramčiusios kavos pupelių, pasidaro labai energingos. Ožkų piemuo paragavo kavos pupelių ir pats pajuto žvalinantį poveikį.

7. Riešutinį kremą „Nutella“ išrado Italijoje. Antrojo pasaulinio karo metais lazdyno riešutais bandė pakeisti šokoladą, kurio stigo. Pirmoji riešutinio kremo versija – trintų lazdyno riešutų paplotis, kurį būdavo galima pjaustyti riekelėmis ir valgyti su duona.

8. Johnas Glennas buvo ne tik pirmasis Žemę apskridęs amerikietis, bet ir pirmasis žmogus, valgęs kosmose. Ką jis valgė? Pusiau skystą obuolių uogienę, spagečius, keptą jautieną ir kąsnio didumo kieto maisto kubelius, kurie dažnai sutrupėdavo ir skrajodavo po kapsulę, keldami grėsmę įrangai.

9. Lotynų kalba „svogūnas“ reiškia „didelis perlas“. Senovės egiptiečiai garbino svogūnus, dėdavo jų faraonams į kapus, o per laidotuves kaip auką atnešdavo krepšius svogūnų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją