„Kepti šiuos blynus mane išmokė močiutė, ir tai yra visos mano šeimos, vaikų, draugų topinis patiekalas, galėčiau juos iškepti net užsimerkusi. Aš mėgstu gaminti, tačiau tik tokius patiekalus, kuriuos galima padaryti viens–du, o ir kad būtų skanu“, – receptą pristatė J. Ritčik.

Lietiniai blynai

Mamų virtuvė. Julijos Ričik lietiniai blynai

Reikės:

150 g miltų

1 kiaušinio

120 ml pieno

0,5 v. š. cukraus

1 a. š. sodos

1 v. š. acto

druskos

šlakelio saulėgrąžų aliejaus

50 g sviesto

Priedai vaikams:

grietinės

cukraus

uogienės

Priedai tėvams:

raudonųjų ikrų

sūdytos lašišos

Gaminame:

Į dubenį pilame miltų, įmušame kiaušinį, įberiame žiupsnelį druskos, jei norisi – pagal skonį cukraus.

Sodą užgesiname su actu ir supilame į dubenį.

Po truputį pilame pieną ir maišome tol, kol tešla tampa glotni, be gumuliukų.

Šliūkštelime šiek tiek aliejaus.

Gerai įkaitiname keptuvę ir pilame tešlą pavartydami, kad apsemtų visą dugną.

Apkepę vieną pusę – blyną apverčiame.

Ištraukę iš keptuvės patepame blyno viršų lydytu sviestu ir uždengiame.

Iškepę ragaujame su pagardais, kokius tik mėgstate – ikrais, uogiene, grietine.

Skanaus!

Viso pokalbio su J. Ritčik kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.

O štai žinoma aktorė Gintarė Latvėnaitė su laidos žiūrovais pasidalijo jos šeimoje jau nuo seno žinomu vištienos ir daržovių apkepo receptu. Šį patiekalą greitai ir itin paprastai galite pasigamint ir jūs: Aktorės Gintarės Latvėnaitės vištienos ir daržovių apkepėlė – gardi kaip lazanija, tik paprasčiau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją