„Mes esame sportuojanti šeima, tad dažniausiai valgome vištieną. Paprastai išvirtą, su kuo mažiau prieskonių, o šalia – salotos, agurkai, pomidorai. Sudėtingesnius patiekalus gaminu, kai būnu laisvesnė, – laidoje pasakojo tris sūnus auginanti aktorė. – O šiandien bandysime pagaminti apkepėlę. Mano vaikai šį patiekalą vadina netikra lazanija.“

Vištienos apkepėlė

Reikės:

600 g šviežios smulkintos vištienos

1 kiaušinio

1–2 svogūnų

3–5 morkų

3 v. š. majonezo

puskiečio sūrio

druskos

pipirų

Gaminame:

Į vištienos faršą įberiame druskos, pipirų, įmušame kiaušinį, išminkome.

Viską sluoksniuojame puode – dedame faršą, ant viršaus – supjaustytus svogūnus. Kitas sluoksnis – tarkuotos morkos, jas užklojame tarkuotu sūriu. Galiausiai viską aptepame majonezu.

Puodą uždengiame folija ir pašauname į orkaitę maždaug 25–35 min. Dar maždaug 10 min. kepame nuėmę foliją – kad apkepėlė gražiai apskrustų.

Skanaus!

Viso pokalbio su G. Latvėnaite kviečiame pasiklausyti laidoje „Mamų virtuvė“.

O Atlikėja, buvusi Lietuvos atstovė „Eurovizijoje“ laidos žiūrovus pamokė, kaip išsikepti lietinius blynus, kurie patiks ne tik smaližiams: Atlikėja Julija Ritčik pasidalijo močiutės lietinių blynų receptu: pirštus apsilaižys ne tik smaližiai

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)