„Mano mažoji buvo didelė nevalgiukė. Vieną dieną ji sugalvodavo valgysianti tik tai, kas žalia, kitą – tik oranžinės arba raudonos spalvos maistą. Tekdavo jai iš sūrio daryti gėlytes, dėlioti paukštelius ir t.t. Taip begalvodama, ką gaminti, aš vieną kartą pamačiau receptą – iš kukulių padaryti paukščiukai, patupdyti ant makaronų lizdo. Vaikai mėgsta tokius patiekalus“, – receptą pristatė L. Tamulytė-Stončė.
Reikės:
300 g smulkintos kiaulienos ir jautienos
1 kiaušinio
2 riekelių batono
100 ml grietinėlės
100 g spagečių
morkos
žaliųjų ir juodųjų alyvuogių
druskos
pipirų
Gaminame:
Nupjaustome nuo batono riekelių plutą ir užpilame grietinėle, trumpam pamirkome.
Išmirkytą batoną dedame į faršą, įmušame kiaušinį ir išminkome.
Pasišlapinę rankas sulipdome kukulius ir sudedame juos į verdantį vandenį, kad išvirtume.
Atskirame puode išverdame spagečius ir iš jų lėkštėje susukame „lizdą“.
Keptuvėje su sviestu išvirtus kukulius apkepame.
Apkepę „tupdome“ juos ant makaronų lizdo, ant viršaus užpilame keptuvėje likusio sviesto padažo.
Galiausiai pasitelkę išmonę dekoruojame paukštukus – iš prieskoninių žolelių formuojame kuodą, sparnus, iš morkos padarome snapelius ir kojas, iš alyvuogių išpjaustome akytes.
Skanaus!
Kaip gaminti šį receptą, kviečiame pažiūrėti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.