„Kepti šiuos blynus mane išmokė močiutė, ir tai yra visos mano šeimos, vaikų, draugų topinis patiekalas, galėčiau juos iškepti net užsimerkusi. Aš mėgstu gaminti, tačiau tik tokius patiekalus, kuriuos galima padaryti viens–du, o ir kad būtų skanu“, – receptą pristatė J. Ritčik.
Lietiniai blynai
Reikės:
150 g miltų
1 kiaušinio
120 ml pieno
0,5 v. š. cukraus
1 a. š. sodos
1 v. š. acto
druskos
šlakelio saulėgrąžų aliejaus
50 g sviesto
Priedai vaikams:
grietinės
cukraus
uogienės
Priedai tėvams:
raudonųjų ikrų
sūdytos lašišos
Gaminame:
Į dubenį pilame miltų, įmušame kiaušinį, įberiame žiupsnelį druskos, jei norisi – pagal skonį cukraus.
Sodą užgesiname su actu ir supilame į dubenį.
Po truputį pilame pieną ir maišome tol, kol tešla tampa glotni, be gumuliukų.
Šliūkštelime šiek tiek aliejaus.
Gerai įkaitiname keptuvę ir pilame tešlą pavartydami, kad apsemtų visą dugną.
Apkepę vieną pusę – blyną apverčiame.
Ištraukę iš keptuvės patepame blyno viršų lydytu sviestu ir uždengiame.
Iškepę ragaujame su pagardais, kokius tik mėgstate – ikrais, uogiene, grietine.
Skanaus!
Viso pokalbio su J. Ritčik kviečiame pasiklausyti laidos „Mamų virtuvė“ įraše.
O štai žinoma aktorė Gintarė Latvėnaitė su laidos žiūrovais pasidalijo jos šeimoje jau nuo seno žinomu vištienos ir daržovių apkepo receptu. Šį patiekalą greitai ir itin paprastai galite pasigamint ir jūs: Aktorės Gintarės Latvėnaitės vištienos ir daržovių apkepėlė – gardi kaip lazanija, tik paprasčiau