Avietinis tortas su pistacijų kremu

Biskvitui reikės:

40 g migdolų riešutų
40 g lazdyno riešutų
1 šaukšto miltų
70 g cukraus pudros
2 šaukštų cukraus
4 kiaušinių baltymų

Kremui reikės:

100 g cukraus
100 g vandens
5 kiaušinių trynių
240 g sviesto
50 g pistacijų pastos
Užbaigimui reikės:
300 g aviečių
Cukraus pudros

Riešutus sumalti iki smulkios frakcijos. Malant įdėti miltus ir cukraus pudrą.

Kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir permaišyti su biriais ingredientais. Masę maišyti iki vientisos, blizgios masės. Ją dalinti pusiau ir dėti į dvi kepimo formas, kad gauti du biskvitus.

Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Kepti iki 180°C įkaitintoje keptuvėje 12-15 min.

Sumaišyti vandenį su cukrumi ir užvirti iki 118 °C (kol masė tampa klampi). Kiaušinių trynius plakti ir tuo pačiu metu po truputi pilti karštą cukraus sirupą. Išplakti iki standžių putų.

Sviestą ir pistacijų pastą išplakti iki purios masės ir šluotelės pagalba sujungti su baltymų mase.

Dalį aviečių perpjauti pusiau ir perpjauta puse į išorę sudėlioti ant biskvito krašto (iš formos neištraukti). Kitą dalį pilnų aviečių sudėlioti ant viso biskvito. Konditerinio maišelio pagalba užpilti visą kremą, kad padengtų uogas. Uždėti antrą biskvitą. Palikti šaldytuve, kol sustings.

Torto viršų papuošti cukraus pudra.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)