2 sočioms porcijoms reikės:
- 1 stiklinės bolivinių balandų
- 2 stiklinių vandens arba sultinio
- 1/2 kalakutienos filė
- 1 avokado
- šlakelio citrinos sulčių
- marinuotų svogūnų
- juodojo sezamo (nebūtina)
Padažui reikės:
- 1 a.š. medaus
- 1 a.š. grūdėtųjų garstyčių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 citrinos sulčių
- druskos, pipirų
Gaminame:
- Kalakutieną supjaustome pailgais pjausneliais ir pamarinuojame su mėgstamais prieskoniais, iškepame keptuvėje arba orkaitėje.
- Paruošiame bolivines balandas: sėklas nuplauname, 1 minutę paskrudiname su šlakeliu aliejaus įkaitintoje keptuvėje, užpilame vandeniu arba sultiniu. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį, uždengiame ir verdame 15 min. Po 15 min. visas vanduo jau turi būti susigėręs – nukeliame nuo ugnies ir paliekame uždengtą keptuvę dar 5 minutes. Atidengę papurename sėklas šakute.
- Sumaišome visus padažo ingredientus.
- Dėliojame produktus: į dubenėlį beriame kruopas, ant viršaus dedame keptą kalakutieną, avokadą (apšlakstome citrinos sultimis, kad nejuoduotų), marinuotus svogūnus, pabarstome sezamu ir apšlakstome paruoštu padažu.
Skanaus!