Brigadeiros triufeliai kilę iš Brazilijos, kurioje galima rasti daugybę įvairiausių brigadeiros variantų. Brigadeiros gali būti ne tik skanus saldumynas, bet ir desertų puošybos elementas, jais galite dekoruoti įvairius desertus, tortus, keksiukus ir pan.
Vietoje šokoladinių pabarstukų galite naudoti kokoso drožles, įvairias sėklytes, susmulkintus riešutus ir paprastą kakavą. Brigadeiros taip pat gali būti puiki dovana: apvoliokite kamuoliukus skirtinguose pabarstukuose, sudėkite į popierėlius, o tada teliks sudėti į dėžutę – štai ir saldi dovanėlė!
(Iš šios porcijos išeis apie 15 nedidelių kamuoliukų.)
Reikės:
- 397 g kondensuoto saldaus pieno
- 3 valg. š. nesaldžios kakavos
- 1 valg. š. sviesto
- 80 g šokoladinių pabarstukų
Gaminimas:
- Puode storesniu dugnu išlydome sviestą, suberiame kakavą ir supilame kondensuotą pieną. Kaitiname masę nuolat maišydami 15 min. ant silpnesnės vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštėja. Masė turi būti gana tiršta.
- Indą, į kurį supilsime šokoladinę masę, ištepame sviestu. Tada supilame karštą šokoladinę masę. Paliekame visiškai atvėsti kambario temperatūroje.
- Į dubenėlį suberiame šokoladinius pabarstukus.
- Rankas suvilgome sviestu, labai minimaliai, kad šokolado masė neslystų rankose, bet ir prie jų neliptų. Tada imame po 1 arb. š. šokoladinės masės, suformuojame rutuliuką, jį apvoliojame pabarstukuose, dedame ant lėkštės. Taip suformuojame iš viso apie 15 rutuliukų. Po to triufelius dedame į šaldytuvą sustingti (maždaug 30 min.–1 val.).
Skanaus!