Reikės (~18 cm skersmens tortukui):
- 1/2 puodelio migdolų miltų
- 2 šaukštų kokosų miltų
- 1/2 šaukšto kukurūzų krakmolo
- 1/4 šaukštelio kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
- 1 šaukšto agavų sirupo
- 2 šaukštų kieto kokosų aliejaus
- 1 šaukšto šalto vandens
- 1 puodelio natūralaus sojų jogurto (250 g)
- 1 puodelio braškių (150 g)
- 1 skardinės kokosų pieno kietos dalies
- 1 banano
- 2 šaukštų agavų sirupo
- 1/4 puodelio vandens
- 3/4 šaukštelio agaro
Kaip gaminti:
1. Pasigaminame pagrindą – dubenyje sumaišome sausus produktus. Tuomet sudedame kokosų aliejų, sirupą ir šakute ištriname, kol pasidaro masė panaši į šlapią smėlį.
2. Tuomet pilame šaltą vandenį ir toliau šakute maišome, kol masė pradeda lipti, pabaigiame minkyti rankomis.
3. Suformuojame kamuoliuką, paliekame dubenyje ir dedame į šaldytuvą 15-30 minučių. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir patepame kokosų aliejumi.
4. Tešlą pirštais tolygiai paskirstome ant dugno, subadome šakute ar mediniu pagaliuku. Kepame įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje 7-10 min., gale kepimo stebint, kad neperkeptų. Išimame ir paliekame atvėsti.
5. Tada pagaminame kreminę dalį – maisto smulkintuvu suplakame viską, išskyrus agarą ir vandenį.
6. Vandenį pilame į nedidelį puodą, įmaišome agarą ir nuolat maišydami užverdame, kol pradeda burbuliuoti. Tuomet greitai supilame paruoštą skystį į trintuvą su kitais ingredientais ir dar kart viską suplakame.
7. Pilame ant atvėsusio pagrindo ir dedame tortą į šaldytuvą bent 4 val., geriausia per naktį.
8. Tortas jautrus šilumai, tad reikėtų laikyti šaldytuve, o geriausia suvalgyti per keletą dienų. Jei norisi kiek tvirtesnio varianto, galima dėti šiek tiek daugiau agaro (+1/4 šaukštelio ir pilti šiek tiek daugiau vandens).
Skanaus!
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų.
Receptu dalijasi tinklaraštis Follow your spoon.