Įvertinimas: 10
Receptas (27 cm formai)
Tešlai:
- 250 g miltų
- 65 g cukraus pudros
- 125 g sviesto
- 1 kiaušinio
- žiupsnelio druskos
- 2 a.š. želatinos
- 5 a.š. šalto vandens
- 160 g kreminės varškės (naudojau Dobilo vanilinę)
- 40 g graikiško jogurto
- 40 g cukraus
- 1 citrinos tarkuota žievelė
- 2 valg.š. citrinos sulčių
- 250 g plakamosios grietinėlės
- Mėlynių (tiek, kad padengtų visą pyragą)
Gaminimas:
Iš pradžių pasigaminkite tešlą. Į indą suberkite miltus, cukraus pudrą ir druską. Sudėkite šaltą sviestą ir rankomis padarykite trupinius. Įmuškite kiaušinį ir išminkykite. Jei turite laiko, dėkite tešlą į šaldytuvą bent valandai, jei ne (kaip aš), dėkite tiesiai į kepimo formą. Ant viršaus klokite kepimo popierių, o ant jo – berkite žirnius, pupas. Dėkite kepti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min. Nuimkite pupas ir kepimo popierių ir pakepkite dar 10 min. Iškeptą krepšelį atvėsinkite.
Pasiruoškite varškės kremą. Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Paskui ištirpinkite mikrobangų krosnelėje, tik žiūrėkite, kad neužvirtų. Atvėsinkite. Varškę, jogurtą, cukrų, citrinos žievelę ir sultis gerai sumaišykite (jei reikia – pertrinkite, kad neliktų gumulėlių). Į varškės masę sudėkite želatiną. Atsargiai, kad nesušoktų į gabalėlius dėl temperatūrų skirtumų. Jei taip nutiko, truputį pašildykite ir vėl maišykite. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Kremą sukrėskite į tešlos krepšelį. Ant viršaus užberkite mėlynių.
Skanaus!