4 porcijoms reikės:
200 g rizotui skirtų ryžių, pavyzdžiui, Arborio
400 ml vištienos sultinio
100 g grietinėlės
30 g sviesto
3 šalotinių svogūnų
šakelės šviežių krapų
alyvuogių aliejaus
apie 30–40 g parmezano sūrio
krevečių (jei tai didžiausios krevetės – 15–20 vnt.)
druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Pirmiausia išvirkite vištienos sultinį ir į jį supilkite grietinėlę, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą.
Įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu alyvuogių apkepkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai svogūnai taps auksinės spalvos, suberkite ryžius. Kepkite juos tol, kol šie taps skaidrūs.
Tuomet po truputį imkite pilti sultinį. Sultinys turi apsemti ryžius. Ryžius virkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl reikia įpilti sultinio – taip kartokite, kol sunaudosite visą sultinį. Jei ryžiai jums atrodo pernelyg kieti, įpilkite vandens.
Galiausiai rizotą paskaninkite druska ir pipirais, įmaišykite smulkiai tarkuoto parmezano.
Krevetes maždaug 5 minutes pavirkite sūdytame vandenyje įlašinę šiek tiek citrinos sulčių ir įmetę šakelę šviežių krapų.
Rizotą tiekite krevetes išdėlioję ant viršaus ir užbarstę likusiu parmezanu.
Skanaus!