Šokoladiniam pyragui reikės:

(22x30 cm kepimo skardai)

  • 240 g verdančio vandens
  • 65 g nesaldintos kakavos
  • 300 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 1,5 arb. š. kepimo miltelių
  • 1,5 arb. š. kepinių sodos
  • 1/2 arb. š. druskos
  • 3 kiaušinių
  • 240 g pieno
  • 120 g aliejaus (saulėgrąžų ar kukurūzų)

Kremui:

  • 400 g grietinėlės (36 % riebumo)
  • 28 g nesaldintos kakavos
  • 65 g cukraus pudros

Papuošimui:

  • šokoladinio sirupo, šokolado gabaliukų ar pabarstukų

Gaminimas:

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 C (nustatykite funkciją „viršus-apačia“).
  • Ištepame sviestu kepimo skardą.
  • Į verdantį vandenį suberiame kakavą, gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
  • Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
  • Po vieną įmušame kiaušinius, šluotele gerai išmaišome.
  • Supilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų ingredientų.
  • Supilame vandens ir kakavos mišinį. Tešla bus skysta, bet taip ir turi būti.
  • Atsargiai supilame tešlą į skardą. Kepame apie 35–45 minutes arba kol pyragas iškeps.
  • Atvėsiname.
  • Kol kepame pyragą, paruošiame kremą.
  • Plakame grietinėlę iki jogurto konsistencijos.
  • Persijojame kakavą su cukraus pudra.
  • Plakame grietinėlę toliau, kol bus standi.
  • Paliekame šaldytuve, kol prireiks.
  • Paskirstome visą kremą ant atvėsusio pyrago.
  • Apipilame šokoladiniu sirupu ir pabarstome šokolado gabaliukais.
  • Laikome šaldytuve.

Skanaus!