Šokoladiniam pyragui reikės:
(22x30 cm kepimo skardai)
- 240 g verdančio vandens
- 65 g nesaldintos kakavos
- 300 g cukraus
- 250 g miltų
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių
- 1,5 arb. š. kepinių sodos
- 1/2 arb. š. druskos
- 3 kiaušinių
- 240 g pieno
- 120 g aliejaus (saulėgrąžų ar kukurūzų)
Kremui:
- 400 g grietinėlės (36 % riebumo)
- 28 g nesaldintos kakavos
- 65 g cukraus pudros
Papuošimui:
- šokoladinio sirupo, šokolado gabaliukų ar pabarstukų
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 C (nustatykite funkciją „viršus-apačia“).
- Ištepame sviestu kepimo skardą.
- Į verdantį vandenį suberiame kakavą, gerai išmaišome ir paliekame pravėsti.
- Dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską.
- Po vieną įmušame kiaušinius, šluotele gerai išmaišome.
- Supilame pieną ir aliejų. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų ingredientų.
- Supilame vandens ir kakavos mišinį. Tešla bus skysta, bet taip ir turi būti.
- Atsargiai supilame tešlą į skardą. Kepame apie 35–45 minutes arba kol pyragas iškeps.
- Atvėsiname.
- Kol kepame pyragą, paruošiame kremą.
- Plakame grietinėlę iki jogurto konsistencijos.
- Persijojame kakavą su cukraus pudra.
- Plakame grietinėlę toliau, kol bus standi.
- Paliekame šaldytuve, kol prireiks.
- Paskirstome visą kremą ant atvėsusio pyrago.
- Apipilame šokoladiniu sirupu ir pabarstome šokolado gabaliukais.
- Laikome šaldytuve.
Skanaus!