Reikės:
- 450–500 g atitirpintos arba šviežios tilapijos filė
- 2,5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1,5 v. š. raudonosios paprikos miltelių
- 1 a. š. svogūnų miltelių
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų
- 0,5 a. š. džiovinto čiobrelio
- 0,5 a. š. džiovinto raudonėlio
- 2/3 a. š. druskos
- 1/3 a. š. česnako miltelių
- 1/3 a. š. čili pipiro miltelių
Gaminimas:
- Įkaitiname orkaitę iki 210 C.
- Nuplauname ir nusausiname žuvies filė.
- Viename indelyje sumaišome visus prieskonius.
- Kepimo indo dugną ištepame 0,5 v. š. alyvuogių aliejaus.
- Vieną tilapijos filė pusę ištepame 1 v. š. aliejaus. Tada abi tilapijos puses įtriname prieskonių mišiniu. Žuvį dedame į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi, o viršų dar lengvai aptepame 0,5–1 v. š. aliejaus.
- Tilapijos filė kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol žuvis gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo filė storio.
- Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Skanaus!