Reikės:

  • 450–500 g atitirpintos arba šviežios tilapijos filė
  • 2,5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v. š. raudonosios paprikos miltelių
  • 1 a. š. svogūnų miltelių
  • 0,5 a. š. juodųjų pipirų
  • 0,5 a. š. džiovinto čiobrelio
  • 0,5 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 2/3 a. š. druskos
  • 1/3 a. š. česnako miltelių
  • 1/3 a. š. čili pipiro miltelių

Gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 210 C.
  2. Nuplauname ir nusausiname žuvies filė.
  3. Viename indelyje sumaišome visus prieskonius.
  4. Kepimo indo dugną ištepame 0,5 v. š. alyvuogių aliejaus.
  5. Vieną tilapijos filė pusę ištepame 1 v. š. aliejaus. Tada abi tilapijos puses įtriname prieskonių mišiniu. Žuvį dedame į kepimo indą ta puse, kurią ištepėte aliejumi, o viršų dar lengvai aptepame 0,5–1 v. š. aliejaus.
  6. Tilapijos filė kepame įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol žuvis gražiai apskrunda. Kepimo trukmė priklauso nuo filė storio.
  7. Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Skanaus!