112
Kitas

Perlinių kruopų troškinys su kiauliena orkaitėje

Agurkinė sriuba: šilta, soti ir labai gardi – tinkamiausia žiemai

„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Reikės:
perlinių kruopų 200 g
svogūnai 2 vnt.
morkos 2 vnt.
bulvės 5 vnt.
Rauginti agurkai 2 vnt.
žalios alyvuogės be kauliukų 15 vnt.
lauro lapai 3 vnt.
lydytas sviestas 1 v. š.
petražolės žiupsnelis
druska pagal skonį
sultinys 1.5 l
vanduo 1.5 l
Gaminimas:
1. Didesniame puode (jame ir viriau sriubą) lydytame svieste pakepinau smulkintus svogūnus. Svogūnams apkepus, sudėjau kubeliais pjaustytas morkas ir viską kartu pakepiau.

2. Į puodą supyliau sultinį ir vandenį, užvirus subėriau perlines kruopas (kruopų nemirkiau, jas kiaurasamtyje nuploviau po tekančiu vandeniu ir dar perliejau virintu vandeniu).

3. Viską viriau apie 15-20 min., po to sudėjau kubeliais pjaustytas bulves, lauro lapelius, pagardinau druska.

4. Sriubai pavirus dar apie 20 min., baigiant virti, sudėjau pusiau perpjautas alyvuoges ir kubeliais pjaustytus agurkus. Viskas. Sriuba išvirta, pagardinau smulkintomis petražolėmis ir nuėmiau nuo kaitros.

5. Rekomenduoju sriubai nors 15 min. pastovėti, kad produktai tarpusavyje „susidraugautų“ ir tuomet jau galima valgyti. Kas mėgsta, pasigardinkite grietine.
Skanaus!

112
Kitas

Perlinių kruopų troškinys su kiauliena orkaitėje

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją