Gian Luca kviečia pasigaminti labiau lietuvišką nei itališką patiekalą – sluoksniuotos tešlos krepšelius su miško grybais, o A. Gadžijevas kaip įprasta siūlo desertą – sluoksniuotos tešlos juosteles su plikytu kremu. Šiuos patiekalus šefai ruošė TV3 televizijos laidoje „Gardu Gardu“.
Sluoksniuotos tešlos krepšeliai su miško grybais
Reikės:
- 250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 200 g šalto rūkymo šoninės
- 200 g miško grybų
- 1 svogūno
- alyvuogių aliejaus kepimui
- balzaminio acto
- 1 kiaušinio trynio
Gaminimas:
- Į keptuvę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus ir pakepinti kubeliais supjaustytą šoninę.
- Tada suberti smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepti, kol jie suminkštės.
- Užpilti šlakelį balzaminio acto ir gerai išmaišyti.
- Po to sudėti turimus nuvalytus ir susmulkintus grybus ir keletą minučių pakepinti maišant ant didelės ugnies.
- Iš sluoksniuotos tešlos suformuoti kepimo indeliuose krepšelius ir į juos išdalinti grybų įdarą. Sandariai uždengti su tešla krepšelių viršų ir patepti plaktu kiaušinio tryniu.
- Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 minučių.
Sluoksniuotos tešlos juostelės su plikytu kremu
Juostelėms reikės:
- 250 g mielinės sluoksniuotos tešlos
- kiaušinio
- cukraus
Plikytam kremui:
- 40 g pieno
- 1 a. š. vanilinės cukraus pudros
- 40 g kukurūzų krakmolo
- 80 g cukraus
- 100 g kiaušinių trynių masės (5 kiaušinių tryniai)
- 40 g sviesto
- 1 v. š. maskarponės sūrio su kaupu
Papuošimui:
- šviežių uogų: šilauogių, braškių
- šviežių mėtos lapelių
Gaminimas:
- Tešlą (2 nedidelius lakštus) atšildyti ir šiek tiek pakildinti, tada perpjauti per pusę išilgai ir gautas juosteles subadyti šakute.
- Iškloti jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti cukrumi.
- Kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
- Ištrauktas iš orkaitės lengvai paslėgti, kad išsilygintų paviršius.
- Atskirame puode kiaušinio trynius išmaišyti su krakmolo ir cukraus mišiniu iki vientisos masės.
- Įberti vanilinės cukraus pudros.
- Kitame puode užvirti pieną ir iš lėto supilti jį į nuolat maišomą kiaušinių masę.
- Viską gerai išmaišyti, vėl padėti ant viryklės ir nuolat maišant kaitinti, kol pasidarys tirštoka kreminė konsistencija.
- Nukelti nuo ugnies, sudėti sviestą ir nuolat maišyti, kol sviestas ištirps.
- Padalinti kremą per pusę ir mažesnę dalį sumaišyti su maskarponės sūriu. Abi kremo dalis sudėti į atskirus konditerinius maišelius.
- Ant dviejų juostelių išspausti kremo. Išdėlioti šilauoges, vėl išspausti šiek tiek kremo ir uždėti ant viršaus kitas dvi juosteles, ant kurių viršaus išspausti kremo su maskarpone.
- Papuošti braškių gabaliukais ir mėtų lapeliais.
Skanaus!