Geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtukas trečiadienį buvo paskelbtas Australijos Melburno mieste, praneša agentūra AFP.

Danielis Hummas iš „Eleven Madison Park“ teigė esą „be galo laimingas“. Kai jis prieš 25 metus susidomėjo gastronomija, esą „net beprotiškiausiose svajonėse“ nebuvo minties laimėti šį apdovanojimą.

Geriausio virėjo kategorijoje nugalėjo Ana Ros, plušanti „Hisa Franko“ restorane Slovėnijoje. Geriausiu konditeriu paskelbtas prancūzas Dominique Anselis, Niujorke keliantis furorą savo kruasano ir spurgos hibridu – vadinamuoju „cronut“.

Britų žurnalo „Restaurant“ kasmet rengiamuose rinkimuose dalyvauja 900 virėjų ir gastronomijos kritikų iš viso pasaulio.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)