„Gardu Gardu“ laidos metu šefas parodys, kaip teisingai suformuoti tešlą ir duos labai naudingų patarimų. Taip pat išgirsite istoriją, kokius įgūdžius Italijoje turėdavo demonstruoti būsimos marčios. O už ką Gian Luca gaudavo su kočėlu nuo močiutės?
Naminė pasta su mėsos ir baravykų padažu
Tešlai reikės:
- 400 g miltų
- 5 kiaušinių
Padažui reikės:
- 1 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- 1 saldžiosios paprikos
- 700 g jautienos faršo
- 250 ml raudono vyno
- Šlakelio aliejaus
- 0,5 vištienos sultinio kubelio
- 100 g džiovintų grybų (galima naudoti šviežius)
- Druskos
Patiekalo užbaigimui:
- Pipirų
- Parmezano sūrio
Į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.
Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įviniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.
Padažui smulkiai supjaustyti svogūną ir sudėti į ant mažos kaitros įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Įspausti česnaką. Kol troškinasi, kubeliais supjaustyti papriką ir taip pat sudėti į keptuvę. Kai daržovės pradeda šviesėti, sudėti jautienos faršą. Šiek tiek apkepinus, po truputį supilti vyną, suberti sutrupintą vištienos sultinį ir sudėti džiovintus baravykus. Troškinti apie 30 min.
Tuo tarpu kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.
Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti pastą ir virti 3 min.
Nukošti pastą, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Sudėti padažą, užberti pipirų parmezano sūrio ir gerai išmaišyti.
Skanaus!