Šis patiekalas pagaminamas labai greit, todėl tinka darbo dienos vakarienei. Pakeliui iš darbo užsukite į parduotuvę ir nusipirkite šlaunelių, grįžus namo teliks pašauti jas į orkaitę, o kol keps, pagaminkite salotas.
Padažai
Jei norite pikantiškesnio skonio, pasigaminkite greitą padažą iš praktiškai bet kokio aliejaus, rūgšties ir prieskonių. Pavyzdžiui, sumaišykite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, rudąjį cukrų, Dižono garstyčias, česnaką ir aitriųjų paprikų dribsnius.
Taip pat galite pasigaminti azijietišką padažą su sezamų aliejumi, ryžių actu ir daug aitriųjų paprikų bei česnakų padažo.
Jau pagamintu salotų užpilu galima apipilti ir vištieną.
Orkaitėje keptos vištienos šlaunelės be kaulų ir odos
(2–3 porcijos)
Vištienai prireiks:
- pusės kilogramo vištienos šlaunelių be kaulų ir odos
- druskos
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- alyvuogių aliejaus
Padažui (nebūtina):
- 2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 valg. šaukštų Dižono garstyčių
- 1 valg. šaukštų balzaminio acto
- 1 arb. šaukštelio rudojo cukraus
- 4 skiltelių česnako (sutraiškytų)
- žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
Rakandai:
- dubenys
- šaukštas
- plakimo šluotelė
- 20–23 cm skersmens kepimo indas
- aliuminio folija
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę ir paruoškite vištieną kepti. Įdėkite groteles į orkaitę (maždaug per vidurį) ir įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus.
- Vištieną sudėkite į dubenį ir apibarstykite druska bei pipirais. Tokiai mėsai užtenka tik šių prieskonių. Jei neketinate prie vištienos patiekti padažo, galite ją apšlakstyti alyvuogių aliejumi, kad orkaitėje ji gerai apskrustų.
- Pagaminkite padažą (nebūtina). Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite visas padažo sudedamąsias dalis ir išplakite šluotele.
- Apipilkite vištieną padažu ir krestelkite, kad išsimaišytų.
- Vienu sluoksniu sudėkite vištienos šlauneles į kepimo indą. Indo prieš tai nereikia ištepti riebalais.
- Šlaunelės be kaulų ir odos labai greit iškepa.
- Kepkite, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks apie 74 laipsnius Celsijaus – apie 20 min. Jei po tiek laiko šlaunelės dar neiškepusios, kepkite dar, kas 5 min. tikrindami temperatūrą.
- Kai iškeps, ištraukite indą iš orkaitės, uždenkite aliuminio folija ir palikite 10 min., kad mėsa suminkštėtų.
Skanaus!
Pastaba. Nesuvalgytus likučius šaldytuve hermetiškai uždarytame inde galima laikyti iki 4 dienų.