Šiuos koldūnus kepu ir patiekiu su daržovėmis, sudedu į rytietiškas sriubas (pavyzdžiui, tobulai tinka su ramenais) ir pan.

Reikės:

  • 500 g maltos kiaulienos (arba vištienos)
  • 2 didelių kopūsto lapų
  • 2–3 svogūnų laiškų
  • 2 skiltelių česnakų
  • nedidelio gabalėlio imbiero
  • šaukšto kepintų sezamų aliejaus
  • 2 šaukšto sojos
  • a.š. cukraus
  • juodųjų pipirų
  • druskos
Gyoza koldūnai

Gaminimas:

  1. Kopūstą ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.
  2. Imbierą ir česnaką sutarkuokite. Sumaišykite su malta mėsa ir likusiais ingredientais.
  3. Pasiruoškite nedidelį dubenėlį su šaltu vandeniu pirštams ir tešlos lapeliams suvilgyti.
  4. Imkite tešlos lapelį, dėkite įdarą, suvilgykite lapelio kraštus vandeniu ir suformuokite koldūnus. Paruoštus koldūnus galima užsišaldyti šaldiklyje: išdėliokite juos ant medinės lentelės su išklotu kepimo popieriumi. Dėkite į šaldiklį. Sušalusius perdėkite į maišelį ir vėl sudėkite atgal į šaldiklį.
  5. Kaip kepti: į keptuvę įpilkite kepintų sezamų aliejaus (galima rinktis ir kitą, bet šis suteikia nepaprastai daug aromato ir papildomo skonio, būdingo Rytų virtuvėms), sudėkite gyoza koldūnus ir paskrudinkite jų apačią. Tada įpilkite šiek tiek vandens ir uždenkite dangčiu – taip jie baigs kepti, tiksliau, išsitroškins susidariusiuose garuose, bus minkšti, o apačia traški.
  6. Patiekite juos su sojos ir kepintų sezamų padažu, pagardinkite sezamo sėklomis ir svogūnų laiškais.
  7. Tokius iškeptus koldūnus galima valgyti ir su daržovėmis arba įdėti į ramenus ar kitas panašaus stiliaus sriubas.