Idėjų, kaip gaminti, visada galima pasisemti iš svečiose šalyse vyraujančių tradicijų. Ką paprastai tepa ant skrebučių skirtingų tautų piliečiai, sužinosite perskaitę toliau pateiktus aprašus iš portalo „Insider“.
Prancūziškas skrebutis – paprastumo įsikūnijimas
Tradiciniai prancūziški pusryčiai bemaž neįsivaizduojami be šiltos prancūziško batono riekelės. Prancūzai jį paprastai aptepa džemu.
„Prancūziškas batonas – tai, žinoma, prancūziško skonio klasika. Idealiausia jį valgyti perpjovus pusiau ir užtepus šiek tiek sviesto bei džemo. Nepamirškite ir karšto šokolado“, – pataria Paryžiaus kepyklėlės „Le Meurice“ konditeris Cedricas Grolet.
Singapūre ir Malaizijoje skrebučiai tiekiami aptepti kokosų džemu
Singapūre ir Malaizijoje skrebučius įprasta aptepti kokosų džemu. Skrebučiai ruošiami iš duonos riekelių, kurios apkepamos ant grotelių arba kitaip apskrudinamos, tada iš abiejų pusių aptepamos sviestu ir tradiciniu iš kokosų, kiaušinių bei cukraus pagamintu džemu – kaya, ir galiausiai sudedamos viena ant kitos.
Italijoje nepraleiskite progos paragauti ypatingų brusketų
Norint pasigaminti brusketų, kurios Toskanoje vadinamos fettunta, visų prima, reikia paskrudinti duonos riekeles ir, kol jos dar šiltos, įtrinti česnaku, apibarstyti jūros druska bei apšlakstyti ypač tyru alyvuogių aliejumi.
Švedai mėgaujasi skrebučiais su krevetėmis
Skageno skrebutis pavadinimą paveldėjo iš Danijos šiaurėje esančio žvejybos uosto, o sukūrė jį žymus švedų kulinaras Tore Wretmanas dar 1958-aisiais. Tai paprastas skrebučio derinys su „creme fraiche“ (lietuvišką grietinę atitinkantis produktas), prieskoniais ir krevetėmis.
Australai vertina skrebučius su „Vegemite“
Australijoje skrebučiai paprastai patiekiami su užtepėle „Vegemite“. Tai iš mielių ekstrakto ir daržovių bei prieskonių gaminamas mišinys. Ši užtepėlė išsiskiria pikantišku skoniu, todėl ne visi iš karto ją pamėgsta. Kad ir kaip būtų, ja aptepto skrebučių būtina bent paragauti, kad suprastumėte, dėl ko australai taip pametę galvas.
Jei iš pat ankstaus ryto norisi ko nors saldaus, galbūt patiks skrebutis su konditeriniais pabarstais. Vargu ar gali būti lengvesnis receptas: tereikia paskrudinti baltos duonos riekelę ir apiberti ją spalvotais dražė žirneliais.
Ispanai neapsieina be skrebučių su pomidorais
Kone bet kurios Ispanijos užkandinės pusryčių meniu tikrai rasite pan con tomate – tipinį ispanišką skrebutį su pomidorais. Tai ypač kvapnus gardėsis, gaminamas paskrudintą, bet dar minkštą, duoną aptepant iš alyvuogių aliejaus ir šviežių pomidorų pagamintu užtepu.
Anglijoje skrebučiai bičiuliaujasi su pupelėmis, dešrelėmis ir kiaušiniais
Anglijoje skrebučiai niekaip neatsiejami nuo pilnaverčių pusryčių. Sviestu apteptos skrudintos duonos riekelės tikrai dažnai tiekiamos šalia karštų pupelių.
Jei pupelės didelio apetito nekelia, žinokite, kad anglai turi savą australiškojo „Vegemite“ versiją, pavadinimu „Marmite“. Ši užtepėlė kiek švelnesnė nei australiškas analogas, tačiau jos skonis taip pat gali pasirodyti unikalus.
Argentinoje populiariausi saldūs skrebučiai
Pusryčiai Argentinoje dažnai suvokiami kaip saldaus maisto davinys, todėl karamelizuotas saldintas sutirštintas pienas argentiniečiams neretai atstoja idealų skrebučių užtepą.
Indai mėgaujasi savaip pakoreguota prancūziško skrebučio versija
Panašiai kaip Argentinoje, Indijoje skrebučiai valgomi karšti, aptepti sviestu ir saldūs. Indai yra parėmę ir prancūziško skrebučio receptą, tik jis kiek pakoreguotas – papildytas ciberžole ir juodaisiais pipirais.
Maroke ant skrebučių tepamas medus
Šioje Šiaurės Afrikos šalyje skrebučiai patiekiami išties paprastai – ant keptuvėje pakepintos sviestu apteptos duonos dosniai užvarvinama medaus.