Žinoma moteris laidoje užsiminė, kad gaminti ji išties mėgsta. Ineta tvirtino, kad net ir grįžusi po sunkios ir ilgos darbo dienos stoja prie viryklės. Gaminimas, sako laidos viešnia, tarsi meditacija – ji fone pasileidžia pamėgtą tinklalaidę ir leidžiasi į kulinarinius nuotykius.
„Šiandien gaminsime patiekalą, kuris neturi pavadinimo, bet galėsime vėliau jį sugalvoti, – dar pokalbio pradžioje šypsojosi Ineta. – Šis receptas – mano mamos. Pagal jį gaminu dažnai, nes šį patiekalą labai mėgsta mano vaikai, valgo ir vyras, o padaromas jis greitai. Dažniausiai jam reikalingus produktus jau turiu namuose, tai nereikia sukti galvos.“
Reikės:
1 kg vištienos krūtinėlės filė
400 g ilgagrūdžių ryžių
400 g tradicinio pomidorų padažo
2 didelių svogūnų
sojų padažo (galima naudoti ir Vorčesterio padažą)
natūralaus medaus
sezamo sėklų
šiek tiek druskos, pipirų
pagardinimui – pamėgtų žalumynų
Gaminame:
1. Uždedame virti ryžius.
2. Supjaustome gabalėliais vištieną, jos iš anksto marinuoti nereikia – dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pabarstome pipirais, druska. Apkepiname.
3. Beriame sezamo sėklų, pilame soju padažą.
4. Kiek pakepinus ant vištienos į keptuvę pilame pomidorų padažą, sudedame svogūnus, dedame medų. Patroškiname.
5. Išvirusius ryžius dedame į lėkštė, ant viršaus – iškeptą vištieną.
6. Pabarstome sezamo sėklomis, pagardiname mėgstamais žalumynais.
Skanaus!
Visą pokalbį su I. Puzaraite-Žvaguliene kviečiame žiūrėti laidoje „Šeimų virtuvė“.