Žinoma moteris laidoje užsiminė, kad gaminti ji išties mėgsta. Ineta tvirtino, kad net ir grįžusi po sunkios ir ilgos darbo dienos stoja prie viryklės. Gaminimas, sako laidos viešnia, tarsi meditacija – ji fone pasileidžia pamėgtą tinklalaidę ir leidžiasi į kulinarinius nuotykius.

„Šiandien gaminsime patiekalą, kuris neturi pavadinimo, bet galėsime vėliau jį sugalvoti, – dar pokalbio pradžioje šypsojosi Ineta. – Šis receptas – mano mamos. Pagal jį gaminu dažnai, nes šį patiekalą labai mėgsta mano vaikai, valgo ir vyras, o padaromas jis greitai. Dažniausiai jam reikalingus produktus jau turiu namuose, tai nereikia sukti galvos.“

Ineta Puzaraitė-Žvagulienė

Reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės filė

400 g ilgagrūdžių ryžių

400 g tradicinio pomidorų padažo

2 didelių svogūnų

sojų padažo (galima naudoti ir Vorčesterio padažą)

natūralaus medaus

sezamo sėklų

šiek tiek druskos, pipirų

pagardinimui – pamėgtų žalumynų

Gaminame:

1. Uždedame virti ryžius.

2. Supjaustome gabalėliais vištieną, jos iš anksto marinuoti nereikia – dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, pabarstome pipirais, druska. Apkepiname.

3. Beriame sezamo sėklų, pilame soju padažą.

4. Kiek pakepinus ant vištienos į keptuvę pilame pomidorų padažą, sudedame svogūnus, dedame medų. Patroškiname.

5. Išvirusius ryžius dedame į lėkštė, ant viršaus – iškeptą vištieną.

6. Pabarstome sezamo sėklomis, pagardiname mėgstamais žalumynais.

Skanaus!

Visą pokalbį su I. Puzaraite-Žvaguliene kviečiame žiūrėti laidoje „Šeimų virtuvė“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)