Atsiųstame pranešime prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen sako, kad prabangiai atrodantį patiekalą galima pagaminti iš įprastų produktų, kuriuos daugelis turi šaldytuve arba gali greitai ir nebrangiai įsigyti artimiausioje parduotuvėje.
Gurmaniškiems pusryčiams – prabangus omletas
A. Rasmussen sako, kad ypatingai paruoštas omletas gali tapti išskirtinio skonio patiekalu vėlyviems savaitgalio pusryčiams. Maisto ekspertės teigimu, šio patiekalo sėkmė priklauso nuo gerai parinkto pieno ir kiaušinių santykio, o paįvairinimui jį galima pagardinti įvairia mėsa, daržovėmis, sūriais ar net vaisiais.
„Ruošdami klasikinį omletą, vienam žmogui imkite ne daugiau nei 2 kiaušinius, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir maždaug 4 arbatinius šaukštelius pasirinkto skysčio – pieno arba grietinėlės. Druską į suplaktus kiaušinius berkite tik prieš pildami juos į keptuvę, nes priešingu atveju omletas gali subliūkšti. Šis patiekalas – universalus, todėl gamindami jį nebijokite eksperimentuoti“, – pataria A. Rasmussen ir pateikia omleto su špinatais ir sūriu receptą.
Omletas su špinatais ir sūriu
Jums reikės:
- 6 vnt kiaušinių
- 125 g sūrio
- 50 g porų
- 100 ml pieno
- 150 g špinatų
- alyvuogių aliejaus
- svogūnų laiškų
- druskos
- pipirų
Gaminimas:
- Porus ir svogūnų laiškus supjaustykite, tuomet viską kelias minutes patroškinkite keptuvėje su lašelių alyvuogių aliejaus.
- Kiaušinius ir pieną išplakite bei pagardinkite prieskoniais.
- Sūrį supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite jį kartu su porais, smulkintais špinatais ir svogūnų laiškais į kiaušinių plakinį.
- Omletą pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite tol, kol susiformuos auksinė plutelė.