Jų skonis kiek primena karamelinius ledus su riešutais. Vietoj tradicinio karamelinio užpilo siūlau pasigaminti šviežios datulių karamelės. Šiems ledams rinkitės tik kokybiškas, minkštas ir sultingas datules. Datulės yra natūralus, skanus ir sveikas cukraus pakaitalas. Tokie ledai patiks visiems smaližiams, kurie negali gyventi be saldumynų.
3 asmenims
10 min. ir šaldymas
Reikės:
- 2 bananų
- 1/2 stiklinės datulių be kauliukų
- 1/2 stiklinės graikiško jogurto
- saujos kapotų graikinių riešutų
- 2 šaukštų citrinų sulčių
- pusės šaukštelio cinamono
- žiupsnelio jūros druskos
Datulių karamelei:
- 100 g datulių
- 6 šaukštų vandens
- žiupsnelio jūros druskos
Gaminimas:
Iš vakaro, nuluptus bananus supjaustykite gabaliukais, suberkite į maišelį ir dėkite į šaldymo kamerą nakčiai, kad sustingtų.
Į elektrinę galingą kokteilinę berkite sušalusius bananus, datules be kauliukų, supilkite graikišką jogurtą ir citrinų sultis. Trinkite, kol bananai ir datulės visiškai susismulkins ir pavirs į vientisą tyrę. Tada berkite cinamono, druskos ir skaldytų riešutų, dar kartą išmaišykite.
Paruoštą ledų masę sukrėskite į plastikinį indelį ir valandai įdėkite į šaldiklį, kad kiek sustingtų.
Kol stingta ledai, pasiruoškite sūdytą datulių karamelę. Elektrine kapokle išsukite datules su vandeniu ir jūros druska. Jei datulių karamelė per tiršta, įpilkite dar vandens.
Sušalusius ledus kabinkite ledų šaukštu į indelius, apšlakstykite datulių karamele ir apiberkite graikiniais riešutais.
Skanaus!
Daugiau sezoninių receptų ieškokite atsinaujinusiame tinklaraštyje „Sezoninė virtuvė“.