Šią vasarą aktyviai Lietuvos miestus tyrinėjęs „Delfi“ Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas paskutinei sezono kelionei pasirinko Kauną, o į draugiją pasikvietė dainininką Roką Yan. Ten išbandę įvairių pramogų, jie neatsispyrė ir vietai, kurią rekomendavo visi sutikti praeiviai – itališkai ledainei...
ledai
349 straipsnių
Ledai – iš pieno produktų (pieno, grietinės, grietinėlės) pagamintas ir sušaldytas saldus desertas. Ledais vadinami ir šaldytų sulčių desertai.
Vaida Kurpienė apie ledus – jie nėra blogis, tik svarbu žinoti, kokie jums tinka geriausiai
Kokių tik ledų dabar nenusipirksi parduotuvėje – pagal kiekvieno skonį ir įgeidžius. Tačiau patys gardžiausi ir sveikiausi vis tiek bus naminiai, pasigaminti savomis rankomis iš natūralių produktų.
Bananai šokolade – desertas, ypač pradžiuginsiantis karštą vasaros dieną. Desertui pagaminti pakaks vos 3 ingredientų ir kelių minučių darbo. Beliks sulaukti, kol bananai šokolade sustings šaldymo kameroje.
Patiekite svečiams virtas kriaušes su pistacijų ledais ir komplimentų neatsiginsite. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi restorano verto deserto receptu. Neabejokite – paragavę virtų kriaušių su pistacijų ledais visi liks maloniai nustebę.
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sulaukė skundo dėl rugpjūčio pradžioje Kėdainiuose „Vikonda grupės“ rengiamos Ledų šventės.
Kruasanus su braškėmis ir ledais drąsiai galime nominuoti vasariškiausio deserto rinkimuose. Sviestinis kruasanas, uogos ir ledų gaiva kuria nepakartojamą skonį. Kruasanus su braškėmis ir ledais patiekite iškart.
Braškinius ledus galima per keletą minučių labai paprastai pasigaminti namie. Tereikia visada turėti užsišaldžius bananų ir šaldytuvo lentynoj pasidėjus kokosų pieno. Ledams tinka ne tik braškės – įvairios uogos, vaisiai ar netgi daržovės. Viską sumakaluojame, sušaldome ir braškiniai ledai jau čia.
„Ar vasarą dažnai svajojate apie ledus? O kaip dažnai juos suvalgę, save graužiate ir baiminatės priaugti nereikalingų kilogramų? Nors gal visa tai puikiai dėliojatės ir net nėra tokios rizikos? Tad objektyviai įsivertinkime situaciją ir pasirinkite sau geriausią variantą. Ne teisingiausią – tokį, „...
Nuo eglės spyglių iki krapų: Lietuvos ledų žemėlapis smaližius kviečia į nepamirštamų skonių kelionę
Kasmet vienas lietuvis vidutiniškai suvalgo 7 litrus ledų – tai yra, apie pusantros porcijos per savaitę. Nors suvalgomu kiekiu mus lenkia nemažai pasaulio šalių, ledų skonių įvairove ir gausa Lietuva tikrai gali pasigirti. Tuo įsitikinti kviečia nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk L...
Lietuviškų ledų kaina Vokietijoje sukrėtė skaitytoją: prekybininkai tikina, kad nepastebėta svarbi detalė (23)
Vokietijoje parduodami lietuviški ledai nustebino „Delfi“ skaitytoją dėl perpus mažesnės kainos nei Lietuvoje. Tačiau gali būti, kad dėl tokio skirtumo nekalti nei prekybos antkainiai, nei gamintojų bandymai atpiginti prekes eksportui. Į situaciją sureagavęs lietuviškas prekybos tinklas teigia, kad ...
Karšta vasara ir gaivinantys ledai – duetas, simbolizuojantis trokštamiausią metų laiką, atostogas bei gerą nuotaiką. Jam neatsispyrė ir daugybė žinomų kauniečių, atvykusių į desertų degustaciją.
Didžiausias Lietuvos kurortas beveik birželio vidury dar apytuštis, o Palangos Basanavičiaus gatvėje tvyro jai tarsi nebūdinga ramybė. Galbūt dėl šios priežasties dar neveikia ir dalis prekybos vietų, kuriose parduodami ledai ir kiti skanėstai, tačiau veikiančiose galima paragauti neįprastų tiek sav...
Lietuviai mėgsta ledus – per metus kiekvienas gyventojas suvalgo vidutiniškai apie šešis–septynis litrus ledų. Kokių medžiagų ieškoti ledų etiketėse ir koks kiekis cukraus šiame deserte dar laikomas palankiu sveikatai, papasakojo dietistė Dalia Lenkutienė.
Ledus kiekvienas gali pasigaminti namuose – tam nereikia specialaus aparato. Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ir kiti pieno produktai, kurie suteikia kreminę konsistenciją. Tačiau trinti šaldyti bananai – puiki alternatyva gaminant veganiškus ledus. Juose gaus...
Kai karšta, gelbsti ledai arba spurgų ir ledų desertas. Tereikės vos poros ingredientų ir galėsite gaivintis nuostabiu desertu. Spurgų ir ledų desertą skanaukite iškart vos pagaminę.
„Dadu“ ledus gaminanti „Vikonda grupei“ priklausanti bendrovė „Vikeda“ į naują, 27-ąjį, sezoną žengia pelniusi iškalbingą – paties perkamiausio prekinio ženklo Lietuvoje – titulą ir smaližius visą vasarą vėl kviečia tirpti iš laimės mėgaujantis net šešiomis ledų naujienomis, kurios stebins, gaivins ...
Visa puokštė E priedų, dervos ir bauginantys palmių riebalai: mokslininkė įvertino populiarių ledų sudėtį ir pasakė, kas ką reiškia (6)
Atšilus orams prekybininkai džiaugiasi išaugusia ledų paklausa. Išties nei suaugęs, nei vaikas neįsivaizduoja šiltos dienos be porcijos ledų: vaisiniai, šerbetas, grietininiai, pieniški, pirktiniai ar pagaminti namuose – pasirinkimas platus. Bet nepamirškite žvilgtelėti ne tik į kainą, bet ir į etik...
Ruoškite daugiau vietos šaldikliuose: „Iki“ paskelbė „Ledų fiestą“ su nuolaidomis iki 50 proc. ir pristatė įvairių gaivinančių naujienų (3)
Kad ir koks oras už lango, viena aišku – sulig pirmąja šiluma ledų imame skanauti daugiau. Šiltasis metų laikas – laikas ne tik pamėgtai klasikai, bet ir proga atrasti įvairiausius naujus skonius, derinius ir galbūt net sveikesnes alternatyvas. Arčiau pirkėjų esantis prekybos tinklas „Iki“ suskubo s...
Japonijoje pradedama statyti pirmoji lietuviško alaus gamykla, planuojama, kad tokių gamyklų visoje Azijoje bus 11. Šiais metais pradedamas ir pramoninių kiekių ledų eksportas. Japonai ne tik importuos lietuviškus ledus, jie taip pat perkėlė į mūsų šalį vieną iš savo gaminamų ledų linijų. Praėjusiai...
Jei norite mėgautis kakaviniu biskvitu su ledais, gaminkite šį desertą iš vakaro. Tai gaivus ir sotus skanėstas, kuris patiks tiek mažam, tiek dideliam. Kakavinį biskvitą su ledais patiekite vos supjaustę.