5 porcijos

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 397 g (1 skardinės) saldaus kondensuoto pieno
  • 250 ml pieno
  • 190 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus


Karamelei:

  • 150 g cukraus
  • 4 valg. š. vandens
  • 1 arb. š. citrinos sulčių


Gaminimas:

1. Karamelė – į keptuvę supilame cukrų, užpilame vandeniu ir citrinos sultimis. Cukraus nemaišome, kaitiname ant vidutinės ugnies, kol karamelė pradeda virti, tada vis lengvai pamaišome mediniu šaukštu. Kaitiname, kol karamelė pasidaro gražios gintarinės spalvos. Tada atsargiai (karamelė labai karšta!) supilame karamelę į indą, kuriame kepsime. Indą pavartome į šonus, kad karamelė tolygiai pasiskirstytų ant dugno, paliekame atvėsti. Pudingą galite kepti ir keliuose atskiruose indeliuose, nebūtinai viename dideliame. Aš dažniausiai kepu trijuose 13×13 cm indeliuose.

2. Orkaitę įkaitiname iki 200 C.

3. Į vieną dubenį sudedame likusius ingredientus ir sutriname kokteilinėje. Tada gautą masę perkošiame per sietelį (tam, kad pudinge nebūtų burbuliukų) ir supilame į kepimo indą su karamele. Pudingą įstatome į didesnį kepimo indą su šiltu vandeniu ir dedame į orkaitę. Reikėtų, kad vanduo apsemtų iki pusės kepimo indo, kuriame yra pudingas. Kepame 45 min. įkaitintoje orkaitėje. Po to pudingą išimame iš vandens vonelės, paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir dedame į šaldytuvą sustingti 4 valandoms arba pernakt.

4. Atsargiai apipjauname atšalusio pudingo kraštus, uždedame lėkštę, apverčiame, padaužome dugną, kad pudingas atšoktų, nuimame kepimo indą ir patiekiame (jei pudingas nenori iškristi iš kepimo indo, tuomet atsargiai pakratome kartu su lėkšte).

Skanaus!

Ispaniškas kreminis pudingas