Reikės:
- 1 sunokusio banano
- 2 chai arbatos pakelių
- ½ šaukštelio cinamono
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 5 graikiškų riešutų
- 2 šaukštų klevų sirupo
Gaminimo būdas:
- Užpilkite arbatos maišelius 1/2 puodelio karšto vandens ir palaikykite pusę valandos, kad gautumėte stiprų chai arbatos skonį. Prieš pradedant maišyti ledus, arbatą reikia atvėsinti (tai truks apie 30 minučių). Jei jūsų chai vis dar šilta, galite arbatą atvėsinti šaldytuve – palikite ją ten 10 minučių.
- Susmulkinkite graikinius riešutus į mažesnius gabalėlius ir sumaišykite kartu su klevų sirupu. Kepkite keptuvėje ant mažos ugnies. Kruopščiai maišykite apie 10 minučių, kol jie taps karamelizuoti. Leiskite riešutams atvėsti.
- Sutrinkite bananą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir chai arbatą elektriniu trintuvu.
- Jei turite ledų gaminimo aparatą, supilkite mišinį į jį ir maišykite 25 minutes, pridėkite susmulkintų graikinių riešutų ir maišykite 3 minutes.
- Jei neturite ledų gaminimo aparato, supilkite mišinį į indelį ir apibarstykite smulkintais karamelizuotais graikiniais riešutais. Palikite šaldiklyje 3–4 valandoms.