„Siekiant sumažinti plastiko naudojimą, Italijos baruose pradedama naudoti makaronus vietoje šiaudelių“, – rašoma publikacijoje tinklalapyje „Reddit“.



Londone veikiančios įmonės „Stroodles“ atstovai sako, kad žmonės be vargo prisidės prie aplinkos tausojimo, gerdami šaltus gėrimus pro beskonius šiaudelius-makaronus stroodles (itališkas tokios formos makaronai vadinasi bucatini). Tiesa, pro šiuos veganinius šiaudelius nerekomenduojama gerti karštų gėrimų.



„Norime parodyti, kaip nesunku padaryti šį tą gero aplinkai, – rašoma įmonės interneto svetainėje. – Naudokite šiaudelius stroodles, ir jums neteks keisti gėrimų vartojimo įpročių.“

Ekologiški šiaudeliai iš makaronų

12 šiaudelių dėžutė kainuoja apie 4 dolerius, o 100 šiaudelių dėžutė – beveik 16 dolerių.

Panaudoti šiaudeliai stroodles suirs per naktį – kur kas greičiau nei popieriniai šiaudeliai, pastarieji yra iki 60 dienų.

Dėl plastikinių šiaudelių kilo diskusijų pernai – kai Jungtinėje Karalystėje ir Airijoje „McDonald’s“ iš visų savo restoranų pašalino plastikinius šiaudelius. Deja, šiaudelių nebuvo įmanoma perdirbti, todėl juos išmetė į šiukšlyną.

Vien Amerikoje kasdien sunaudojama 500 milijonų plastikinių šiaudelių, informuoja „Eco-Cycle“.

Ekologiški šiaudeliai iš makaronų
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)