„Parmidžana – kažkas nuostabaus. Tai baklažanų lazanija, apkepas – tradicinis itališkas patiekalas, kuris populiarus visoje šalyje. Tik pas mus jis ne toks garsus, nes ne visi žino, kaip jį pasigaminti. Bet jei pabandysite nors vieną kartą – baklažanus įsimylėsite visam gyvenimui“, – neabejoja B. Nicholson.
Parmidžanai pagaminti prireiks namuose dažniausiai ir taip turimų ingredientų, tačiau išskirtinį skonį jai suteikia Italijos virtuvėje dažni produktai – kietasis ir mocarelos sūris, raudonėlis ir rozmarinas.
Parmidžana – baklažanų apkepas pomidorų padaže
Reikės:
- 2 didelių baklažanų
- alyvuogių aliejaus, druskos
- 2 saldžiųjų paprikų (geltonos ir raudonos)
- ½ česnako galvelės
- 6 šaukštų balzaminio acto
- 2 skardinių konservuotų pomidorų savo sultyse
- po 1 rozmarino ir raudonėlio šakelę
- 200 g mocarelos
- 100 g kietojo tarkuoto sūrio
Paruošimo būdas – laidos įraše.