Su kuo pica valgoma Lietuvoje? Foodout.lt dalijasi populiariausių picų penketuku.

Penkta vieta – meksikietiška su malta jautiena

Aštrių pojūčių mėgėjai gyvenime ir virtuvėje tikrai patvirtins, kad viena iš populiariausių picų rūšių yra meksikietiška su malta jautiena. Pačios aštriausios picos pasaulyje titulą šiuo metu įsikibusi laiko vienos Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios picerijos pažiba – pica, ant kurios sudėti daugiau nei 20 ypač aštrių „skorpiono čili“ pipirų. Ji turi 12 mln. taškų vadinamojoje Skovilio skalėje (ja matuojamas maisto aštrumas). Palyginimui, paprastas jalapeno pipiras teturi vos 10 tūkst. taškų.

Ketvirta vieta – pica su saliamiu

Ketvirta pagal populiarumą su saliamiu arba peperoni dešra paruoštos picos.

Tačiau ar žinote, kuo skiriasi peperoni ir saliamio dešros? Peperoni yra atskira saliamio dešros rūšis. Peperoni dešra yra itališka-amerikietiška saliamio dešros versija, sukurta būtent JAV, nuo savo pirmtakės besiskirianti tik sūrumu bei prieskonių kiekiu.

Trečia vieta – Kaprio su kumpiu

Kaprio pica su kumpiu yra viena klasikinių itališkos picos rūšių, mėgstama tiek suaugusiųjų, tiek vaikų.

Mūsų kaimynai taip pat mėgsta picas su mėsa. Estijoje penkių populiariausių picų sąraše figūruoja ir „keturių mėsų“ pica.

Antra vieta – siciliečių su vištiena ir pievagrybiais

Ingredientai, kuriuos lengvai rasime bemaž kiekvieno lietuvio namuose – vištiena ir pievagrybiai – lengvai rado savo vietą ir ant tradicinės siciliečių picos.

Pirma vieta – Havajų su ananasais

Internete sklandant diskusijoms, kaip galima mėgti picą, ant kurios dedami saldūs vaisiai, Lietuva parodo, kad vis dėlto ši picos rūšis yra pati mėgstamiausia.

Latvijoje ir Ukrainoje, anot Foodout.lt, ši picos rūšis taip pat yra mėgstamiausia, o Estijoje ji yra antra pagal gautų užsakymų kiekį.

Bevalgydami picą dar galite sužavėti svečius įdomiu faktu: havajietišką picą išrado visai ne havajietis. Visi kūrybiniai laurai atitenka Samui Panopoulosui, graikui, 1962 m. gyvenusiam Kanadoje ir sukūrusiam būtent šią picos rūšį.