Jautienos kepsneliai su gorgonzolos sūriu
Jums reikės:
- 4 jautienos nugarinės gabaliukai (2 cm storio)
- 150 g gorgonzolos sūrio
- 100 ml grietinėlės
- 20 g sviesto
- 1 poro
- 1 šakelės šalavijo
- 100 ml porto vyno
- Druskos
- Pipirų
- Persilade prieskonių
- Alyvuogių aliejaus
- 2 kaliaropių
Porus supjaustyti pusžiedžiais ir apkepinti įkaitintoje keptuvėje su sviestu. Išimti.
Į tą pačią keptuvę įdėti dar šiek tiek sviesto, šlakelį aliejaus ir apkepti jautienos nugarinės kepsnelius iš abiejų pusių (po 2 min.) aukštoje kaitroje. Užpilti porto vynu, sudėti porus, gorgonzolos sūrį. Pakaitinti, kol sūris ištirps ir tuomet užpilti grietinėlę, įberti persilade prieskonių, įdėti šalavijo šakelę, pamaišyti ir palikti šiek tiek pasitroškinti ant vidutinės kaitros.
Salotoms šiaudeliais supjaustyti nuluptas kaliaropes. Užpilti alyvuogių aliejaus ir pagardinti druska bei pipirais.