2 porcijoms reikės:
- 200 g varškės (naudojau 18 % riebumo)
- 1 kiaušinio
- 150 g miltų
- 2 v. š. cukraus
- ¼ a. š. druskos
Gaminimas:
- Į vieną indą sudedame varškę, cukrų, druską, įmušame kiaušinį. Masę sutriname šakute.
- Pamažu įmaišome miltus, kai masė pradeda sunkiai maišytis – minkome rankomis. Man užteko lygiai 150 g miltų, bet jei jūsų varškė skystesnė ir tešla vis dar limpa prie rankų, tuomet įminkykite daugiau miltų. Tešla neturėtų labai kibti prie rankų, turi būti minkšta ir elastinga.
- Kai paruošite tešlą, tuomet stalą pabarstykite miltais ir padalinę tešlą į keletą dalių susukite virveles, jas truputį prispauskite prie stalo ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Supjaustytus gabalėlius dėkite ant miltais pabarstytos lėkštės ar pjaustymo lentelės.
- Puode užverdame vandenį, pamažu sudedame visus tešlos gabalėlius, verdame ant stipresnės vidutinės ugnies, vis atsargiai pamaišome ir pajudiname puodą, kad virtinukai nesuliptų. Verdame apie 15–20 min., kol visi virtinukai iškyla į paviršių ir suminkštėja. Patiekiame su mėgstama uogiene ir grietine.
Pastabos. Jei nenorite saldžių virtinukų, tuomet į tešlą nedėkite cukraus. Išvirtus virtinukus taip pat galite pagardinti grietine ir cukrumi.