Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen atsiųstame pranešime dalijasi keliais lengvais, tačiau sočiais vasaros patiekalų – šaltų sriubų ir tirštų kokteilių receptais, kurie nereikalaus didelių pastangų juos ruošiant ir pasotins skrandį karštą vasaros dieną.
Klasikinė šalta pomidorų sriuba
Pasigaminti tokią sriubą tikrai nėra sudėtinga, o valgyti – be galo skanu ir sveika. A. Rasmussen rekomenduoja išmėginti šį ispanišką šaltosios pomidorų sriubos receptą.
Jums reikės:
2 kg pomidorų
3 vidutinio dydžio agurkų
1 vnt. saldžiosios paprikos
1 vnt. aitriosios paprikos
5 česnako skiltelių
2 vnt. svogūnų
2 v. š. baltojo vyno acto
1 v. š. balzaminio acto
3 v. š. alyvuogių aliejaus
2 stiklinių pomidorų sulčių
druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimas:
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite, kol atvės. Tada nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
Agurkus, saldžiąją ir aitriąją paprikas taip pat supjaustykite kubeliais.
Česnakų skilteles ir svogūnus nulupkite ir supjaustykite.
Visus paruoštus produktus sudėkite į didelį dubenį arba puodą ir sutrinkite smulkintuvu.
Supilkite baltojo vyno ir balzaminį actą, alyvuogių aliejų ir pomidorų sultis. Įpilkite daugiau pomidorų sulčių arba šalto vandens ir viską gerai išmaišykite.
Indą su sriuba padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
Sriubą patiekite šaltą – galite į ją įberti ledo gabaliukų, įsidėti mėgstamų susmulkintų daržovių, įsiberti alyvuogių ar skrudintos duonos gabaliukų.
Neįprastos šaltosios sriubos
Kalbėdami apie šaltas sriubas dauguma mūsų yra įpratę girdėti įvairius populiariųjų šaltibarščių sriubos receptus. Tačiau pastaruoju metu žmonės dažniau pradėjo gaminti vaisines ir saldžias sriubas, kurios gali būti tiekiamos ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip desertas. Pastaruoju atveju jas ypač skanu gardinti jogurtu.
Šalta arbūzų sriuba
Jums reikės:
400 g arbūzo
¼ svogūno
¼ raudonosios paprikos
¼ skiltelės česnako
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. baltojo vyno acto
druskos
juodųjų pipirų
Gaminimas:
Virtuviniame smulkintuve sumalkite arbūzą ir supilkite į didelį dubenį. Tuomet sudėkite likusius produktus.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą bent 1 valandai.
Prieš valgymą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir baltojo vyno acto ir išmaišykite.
Tirštieji vasaros kokteiliai
Tiršti kokteiliai dažniau yra ne valgomi, o geriami. A. Rasmussen sako, kad kokteilių pateikimas priklauso nuo ingredientų, o juos galima vartoti pusryčiams arba vakarienei. Šie kokteiliai ypač puikia tinka tiems, kurie rūpinasi savo kūno formomis, mėgsta eksperimentuoti virtuvėje ar stengiasi praturtinti savo mitybos racioną vitaminais.
Ananasinis-bananinis kokteilis
Jums reikės:
500 g ananaso
500 g braškių
500 g bananų
Gaminimas:
Bananus nulupkite, supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Tą patį padarykite ir su braškėmis. Ananasą nulupkite, pašalinkite šerdį, supjaustykite kubeliais ir įdėkite į trintuvę kartu su bananais ir braškėmis. Viską suplakite.
Svarbu tai, kad gaminat šį kokteilį nereikia pilti jogurto ar vandens.
Jogurto ir mėlynių kokteilis
Jums reikės:
1,5 stiklinės mėlynių
200 g natūralaus jogurto
1 stiklinės ledukų
2 a. š. vanilinio cukraus
Gaminimas:
Į trintuvą supilkite jogurtą, vanilinį cukrų, ledo kubelius ir viską gerai išmaišykite.
Išplakę masę, sudėkite mėlynes ir dar paplakite apie kelias minutes.
Vėliau supilstykite į stiklines ir mėgaukitės.