Maždaug 10–12 sumuštinukų reikės:

  • 1 mažo prancūziško batono
  • 1 ančiuvių dėžutės (apie 10–12 ančiuvių)
  • 1 sunokusio avokado
  • 2 sunokusių nedidelių pomidorų
  • 0,5 mažo geltono moliūgo
  • 1 citrinos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, kajeno pipirų, juodųjų pipirų, džiovintų bazilikų, žiupsnio cukraus

Gaminimas:

  1. Pomidorus 30-čiai sekundžių įdėti į karštą vandenį. Išėmus iš vandens nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklytes.
  2. Pomidorus pakepinti ant labai silpnos ugnies su šlakeliu alyvuogių aliejaus, žiupsniu druskos ir žiupsniu cukraus. Kepinti juos tol, kol suminkštės, o po to palikti visiškai atvėsti.
  3. Moliūgą nulupti, supjaustyti kubeliais. Patroškinti keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus (keptuvę uždengti dangčiu) ant silpnos ugnies apie 15 min., vis pamaišant, kol moliūgas suminkštės. Turi lengvai susitrinti su šakute. Moliūgą pagardinti druska, pipirais, sutrinti šakute ir palikti atvėsti.
  4. Avokadą nulupti, išimti kauliuką, supjaustyti smulkiais kubeliais, užpilti citrinos sultimis, pagardinti druska, kajeno pipirais ir sutrinti šakute.
  5. Batoną supjaustyti riekelėmis (apie 10–12 riekelių, pagal tai, kiek turite ančiuvių), pakepinti sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. Išėmus iš keptuvės apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti trupučiu druskos ir pipirų.
  6. Sumuštinio gaminimas: ant batono riekelės užtepti avokado tyrės, tuomet ant jos tepti sutrinto moliūgo, užtepti pomidorų tyre ir galiausiai uždėti po ančiuvį ir pabarstyti džiovintais bazilikais.

Pastaba. Sumuštinukai skaniausi tik ką padaryti, vėliau batonas suminkštėja ir praranda traškumą.