8 porcijoms reikės:
- 2 didelių lavašo lakštų
- 250 g kumpio
- 1 agurko
- 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio
- 5 valg. š. majonezo
- 150 g šviesaus sūrio
- nedidelės saujos susmulkintų petražolių
Gaminimas:
- Viename dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį ir majonezą iki vientisos masės. Ištepame po vieną abiejų lavašo lakštų pusę.
- Sūrį smulkiai sutarkuojame, apibarstome abu lavašo lakštus.
- Kumpį supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis. Apibarstome lavašo lakštus.
- Agurką nulupame, sutarkuojame stambia tarka, tolygiai apibarstome lavašus. Taip pat užbarstome petražolėmis.
- Kiekvieną lavašą susukame į ritinį, besukdami stengiamės gerai suspausti. Kiekvieną lavašo suktinuką suvyniojame į foliją ir paliekame šaldytuve bent porai valandų. Po to lavašus supjaustome.
Skanaus!
Pastabos. Prie lavašo suktinukų labai tinka vynuogės. Jei nemėgstate petražolių, jų galite nenaudoti arba vietoj jų rinktis krapus.