8 porcijoms reikės:

  • 2 didelių lavašo lakštų
  • 250 g kumpio
  • 1 agurko
  • 230 g kambario temperatūros kreminio sūrio
  • 5 valg. š. majonezo
  • 150 g šviesaus sūrio
  • nedidelės saujos susmulkintų petražolių

Gaminimas:

  1. Viename dubenėlyje sumaišome kreminį sūrį ir majonezą iki vientisos masės. Ištepame po vieną abiejų lavašo lakštų pusę.
  2. Sūrį smulkiai sutarkuojame, apibarstome abu lavašo lakštus.
  3. Kumpį supjaustome pailgomis plonomis juostelėmis. Apibarstome lavašo lakštus.
  4. Agurką nulupame, sutarkuojame stambia tarka, tolygiai apibarstome lavašus. Taip pat užbarstome petražolėmis.
  5. Kiekvieną lavašą susukame į ritinį, besukdami stengiamės gerai suspausti. Kiekvieną lavašo suktinuką suvyniojame į foliją ir paliekame šaldytuve bent porai valandų. Po to lavašus supjaustome.

Skanaus!

Pastabos. Prie lavašo suktinukų labai tinka vynuogės. Jei nemėgstate petražolių, jų galite nenaudoti arba vietoj jų rinktis krapus.