Reikės:
300 ml riebios grietinėlės
100 ml pieno
70 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
8 g jau išbrinkintos želatinos
100 g mėlynių džemo
20 g sviesto
20 ml brendžio
uogų puošimui
Gaminimas:
Į puodą supilkite pieną, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų, užvirkite ir supilkite želatiną, viską virtuvine šluotele išmaišykite, kad neliktų želatinos gumulėlių.
Supilkite į norimus indelius, atvėsinkite ir statykite į šaldytuvą 5 valandoms.
Likus 30 min. iki tiekimo į puodą įdėkite uogas, statykite ant lengvos kaitros. Sudėkite sviestą, pagardinkite brendžiu. Viską maišykite, kol masė taps vientisa.
Atvėsinkite.
Ištraukite iš šaldytuvo panakotą ir ant viršaus uždėkite džemo. Šį desertą šaldytuve galite laikyti 48 valandas.
Skanaus!