Produktai tešlai:
200 g miltų,
100 g sviesto,
1 šaukštas cukraus,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.
Produktai įdarui:
200 g varškės,
200 g grietinės,
150 g cukraus,
3 prinokę bananai,
1,5 šaukšto miltų,
truputį vanilinio cukraus.
Kaip gaminti:
1. Kambario temperatūros sviestą sutrinkite su cukrumi ir kiaušiniu. Įberkite druskos, su kepimo milteliai sumaišytus miltus, užminkykite minkštą tešlą.
2. Tešlą sudėkite į 24 m diametro kepimo formą, pusvalandžiui įdėkite į šaldytuvą.
3. Varškę sutrinkite su bananais, grietine, vaniliniu cukrumi ir cukrumi. Suberkite miltus, gerai išmaišykite.
4. Likusius bananus supjaustykite kubeliais, sudėkite į tešlą, ant viršus užpilkite varškės masę.
5. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Paskui palikite atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įdėkite į šaldytuvą.
6. Prieš patiekdami į stalą apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!