Reikės:

450 g makaronų
500 g maltos mėsos
2 svogūnų
3–4 česnako skiltelių
400 g konservuotų pomidorų
druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
prieskonių: raudonėlio, baziliko, malto muskato riešuto, cinamono

Padažui:

500 ml pieno
2 kiaušinių
4 v. š. sviesto
4 v. š. miltų
150 g fetos
3 v. š. tarkuoto parmezano

Gaminimas:

1. Išvirkite makaronus.
2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, česnakus ir maltą mėsą. Tuomet į greta supilkite konservuotus pomidorus ir viską troškinkite dar 30–40 min.
3. Kitame puode ištirpinkite sviestą. Tuomet maišydami suberkite miltus ir supilkite pieną. Kai padažas sutirštėja, sudėkite fetą ir parmezaną. Abu sūriai turi išsilydyti. Tuomet padažą atvėsinkite ir sudėkite prieš tai išplaktus kiaušinius.
4. Galiausiai iškeptą mėsą su daržovėmis sumaišykite su makaronais ir viską sudėję į kepimo indą užpilkite padažu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)