Kepsneliai yra labai patogus pietų variantas valgyti darbe. Nereikia nieko pjaustyti, be to, kepsneliai visiškai neapsunkina skrandžio, tad po pietų vis dar jaučiuosi darbinga. Nėra nieko blogiau už pietums suvalgytus žemaičių blynus, po kurių norisi tik griūti į lovą ir porą valandų pasnausti.

Be to, šiuos kepsnelius paruošite labai greitai. Tai vienas iš tų patiekalų, kurie nereikalauja daug vargo ir įvairiausių ingredientų. Valgyti rekomenduoju šiltus.

Reikės:

  • 2 puodelių tarkuotos cukinijos
  • 1/2 a. š. druskos
  • 1 puodelio vandens
  • 1/2 puodelio bolivinės balandos
  • 1 kiaušinio
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 v. š. smulkintų krapų
  • 1 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 puodelio džiūvėsėlių
  • druskos
  • pipirų
  • aliejaus kepimui
Bolivinių balandų kepsneliai

Gaminimas:

  1. Tarkuotą cukiniją suberiame į koštuvą, užberiame druskos ir palaikome 10 minučių. Viską nusunkiame, stengiamės, kad tarkuotoje cukinijoje liktų kuo mažiau skysčio. Sukrečiame į gilų dubenį.
  2. Bolivinę balandą verdame vandenyje apie 10 minučių. Išvirus pamaišome šakute ir paliekame atvėsti.
  3. Į dubenį su cukinijomis suberiame atvėsusias kruopas, įmušame kiaušinį, įspaudžiame česnaką, suberiame smulkintas petražoles, džiūvėsėlius ir tarkuotą parmezaną. Įberiame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.
  4. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Formuojame nedidelius kepsnelius ir kepame iš abiejų pusių po 4 minutes.
  5. Iškepusius kepsnelius kelioms minutėms paliekame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
  6. Valgome su padažu arba lengvomis salotomis.

Pastaba. Į pietų dėžutes šiuos kepsnelius dedu su įvairiomis salotomis, o padažą pilu į atskirą indelį. Taip salotos išlieka šviežios, o kepsneliai nesudrėksta ir nepakeičia savo tekstūros.