Reikės:
- 1 vidutinio dydžio mėlynojo svogūno
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 geltonos citrinos sulčių (arba 2 laimų sulčių)
- 1/4 arb. š. druskos
- žiupsnio džiovinto raudonėlio
Gaminimas:
- Svogūną nulupame, perpjauname perpus, supjaustome ypač plonais šiaudeliais. Sudedame į indelį, apšlakstome aliejumi, citrinos sultimis, pagardiname druska ir raudonėliu, išmaišome.
- Indelį uždengiame plėvele arba dangteliu ir dedame į šaldytuvą valandai (geriausia pernakt) pasimarinuoti. Jei reikia, papildomai įdedame druskos.
Pastabos. Raudonėlio dėkite tik truputį, jei įdėsite daugiau, galite sugadinti skonį. Vietoj citrinos sulčių naudoti ir paprastą baltą actą, reikėtų ~1 valg. š.