Avižų dribsnių blynų receptu dalijasi augalinės mitybos tinklaraštis „Vegan Pipiras“.
Sausi produktai:
- 400 g avižų dribsnių
- 3 v.š. aguonų
- žiupsnelis druskos
- 2 v.š. kokoso žiedų cukraus
- 2 a.š. kepimo miltelių
Drėgni produktai:
- 2 v.š. linų sėmenų
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 gerai prinokę bananai (su daug juodų taškelių)
- 1 puod. vandens (tinka ir augalinis pienas)
Gaminimas:
- Avižų dribsnius sumalti kavamalėje arba elektrinėje kokteilinėje.
- Pagamintus avižų miltus sumaišyti su aguonomis, druska, cukrumi, kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.
- 2 v.š. maltų lino sėmenų sumaišyti su 6 v.š. vandens ir palikti pastovėti.
- Bananus sutrinti iki piurė masės.
- Linų sėmenis sumaišyti su aliejumi, bananų piurė ir vandeniu.
- Sausą mišinį sumaišyti su drėgnu mišiniu iki vientisos masės.
- Įkaitinti keptuvę, dėti tešlos ir kepti iš abiejų pusių (be papildomų riebalų).
- Patiekti su persikais ir šilauogėmis arba jūsų mėgstamais kitais vaisiais ar uogomis.
Skanaus!