Avižų dribsnių blynų receptu dalijasi augalinės mitybos tinklaraštis „Vegan Pipiras“.

Sausi produktai:

  • 400 g avižų dribsnių
  • 3 v.š. aguonų
  • žiupsnelis druskos
  • 2 v.š. kokoso žiedų cukraus
  • 2 a.š. kepimo miltelių

Drėgni produktai:

  • 2 v.š. linų sėmenų
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 gerai prinokę bananai (su daug juodų taškelių)
  • 1 puod. vandens (tinka ir augalinis pienas)

Gaminimas:

  1. Avižų dribsnius sumalti kavamalėje arba elektrinėje kokteilinėje.
  2. Pagamintus avižų miltus sumaišyti su aguonomis, druska, cukrumi, kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti.
  3. 2 v.š. maltų lino sėmenų sumaišyti su 6 v.š. vandens ir palikti pastovėti.
  4. Bananus sutrinti iki piurė masės.
  5. Linų sėmenis sumaišyti su aliejumi, bananų piurė ir vandeniu.
  6. Sausą mišinį sumaišyti su drėgnu mišiniu iki vientisos masės.
  7. Įkaitinti keptuvę, dėti tešlos ir kepti iš abiejų pusių (be papildomų riebalų).
  8. Patiekti su persikais ir šilauogėmis arba jūsų mėgstamais kitais vaisiais ar uogomis.

Skanaus!