Prireiks:
- 6–8 gerai sunokusių bananų
- 1 laimo žievelių
- 2 laimų sulčių
- 8–12 šviežių mėtų lapelių
- šlakelio augalinio pieno (dažniausiai renkuosi kokosų)
Gaminimas:
- Bananus supjaustyti nemažais griežinėliais ir dėti į šaldiklį, kad jie sušaltų. Tai užtruks geras kelias valandas, tad šią dalį galima pasidaryti dieną prieš gaminant. Mano šaldiklyje šaldytų bananų dažniausiai būna ir šiaip, nes mėgstu juos įsimesti į glotnučius.
- Į maisto smulkintuvą sumesti šaldytus bananus. Jei smulkintuvas nėra didelis ir galingas, siūlyčiau ledus trinti per du kartus. Kartu sudėti laimų žieveles ir mėų lapelius. Viską kelias minutes patrinti. Supilti laimų sultis ir vėl trinti. Įpylus skysčio bananai turėtų greičiau įgauti kreminę konsistenciją, tačiau tam kartais reikia laiko. Jei po 5 minučių masė dar nepasidaro vientisa – reikia įpilti šlakelį augalinio pieno. Ledai turi išeiti glotnūs tarsi kreminiai. Juos galima valgyti ir tokius, tik šie bus labai minkšti. Kitu atveju sudėti į šalčiui atsparų indą ir dėti į šaldiklį kelioms valandoms, kad sustingtų.
- Valgyti apibarsčius smulkintais mėtų lapeliais, labai tiks ir šviežio kokoso gabalėliai.
Skanaus!