Reikės:
- 1,5 puod. virtų avinžirnių
- 1 a. š. druskos „Kala namak“ (ji priduoda kiaušinio skonį)
- 6 vnt. svogūnų laiškų
- 2 v.š. veganiško majonezo arba saulėgrąžų grietinės
- 1 vnt. saliero lapkočio
Patiekimui:
- 8 vnt. sumuštinių duonos
- apie 4 lapų salotų
- ridikėlių daigų
Gaminimas:
- Duoną paskrudinti keptuvėje arba orkaitėje. Palikti, kad atvėstų.
- Avinžirnius sutrinti šakute. Nepertrinkite per daug, kad nepasidarytų košė.
- Susmulkinti svogūnus ir salierą.
- Į dubenį berti trintus avinžirnius, svogūnus, salierą, druską, majonezą ir gerai išmaišyti.
- Lipdyti suvožtinį: ant skrudintos duonos dėti salotą, sutrintą avinžirnių masę, daigus ir vėl skrudintą duoną.
Skanaus!